Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO: Mesto dotuje Babičkin dvor, jednému z poslancov sa to nepozdáva

Parkový areál pri šalianskej nemocnici je naplno využívaný. I keď je majetkom VÚC, všetko platí mesto.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mesto dotuje Babičkin dvor, jednému z poslancov sa to nepozdáva
Foto: Zlatica Gregorová

Na začiatku to boli iba plány na papieri, potom sa pomaly všetko začalo realizovať. Dnes už je oddychový areál plný života, detského džavotu a zvieracích miláčikov. Jeho potreby financuje mesto. A práve to má byť problém.

Odlišný názor

Na poslednom rokovaní Mestského zastupiteľstva ohľadom tejto relaxačnej zóny padali výčitky od krajského poslanca Martina Alföldiho. Primátor mesta Šaľa, Jozef Belický ho pozval, aby poinformoval o činnosti poslancov, ktorí mesto zastupujú v krajskom zastupiteľstve. Okrem toho sa rokovanie zvrtlo smerom k nemocničnému areálu. Bývalý šaliansky primátor a terajší krajský poslanec Alföldi má totiž odlišný názor na jeho financovanie.

Park pre radosť

Krajský poslanec podľa toho, ako sa vyjadril na rokovaní zastupiteľstva nechápe, prečo mesto park dotuje z vlastného rozpočtu, keď nie je jeho majetkom. Počas svojho vystúpenia na októbrovom zasadnutí Msz v Šali skonštatoval, že park patrí pod Vyšší územný celok a teda by ho mali financovať oni. Mesto ho má v prenájme a dotuje ho vlastnými peniazmi, čo podľa krajského poslanca nie je logické. Poslanci aj primátor Belický mu však oponovali s tým, že i keď je vlastníkom parku VÚC administratívne, park sa nachádza v centre nášho mesta a radi ho pre obyvateľov Šale zrevitalizovali a skrášlili a plánujú tak robiť i naďalej. I nedávno tu pribudli obrovské skaly, ktoré urobia radosť capovi a kozám.

Zvierací obyvatelia Babičkinho dvora, ako aj prichádzajúci návštevníci už park berú za svoj a cítia sa tu dobre. Mesto jednoeurové dlhodobé nájomné zvládne platiť i naďalej. Niekedy sa totiž oplatí nezmyselne investovať, napriek tomu však vidieť radosť v očiach občanov, ako len čakať…

FOTO: Mesto dotuje Babičkin dvor, poslanec to nechápe
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM