Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Mestá i obce sú už vianočne naladené, TAKÁTO je výzdoba v Šali

K vianočným sviatkom už tradične patrí i výzdoba. Skrášľujeme si nielen svoje príbytky, ale zahanbiť sa nedajú ani obecné a mestské ulice.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mestá i obce sú už vianočne naladené, TAKÁTO je výzdoba v Šali
Foto: Zlatica Gregorová

Každá z obcí, či mesta si podľa svojich možností vyzdobí hlavné ulice, uličky, alebo aspoň ich časti. Niektoré si môžu dovoliť viac, iné menej. Záleží na financiách i vkuse. Ako to vyzerá v Šali?

Referent dopravy a technických činností Mestského úradu Šaľa, Miroslav Políček nás informoval: „Tohtoročná vianočná svetelná výzdoba v našom meste je totožná s tou minuloročnou. Takisto jej cena ostáva rovnaká 12 000 eur aj s jej nainštalovaním.“

Mesto je odeté do modrej farby. Vianočná výzdoba je v meste i jeho mestskej časti vo Veči. Vo všetkých obciach šalianskeho okresu nájdete vianočné stromčeky a niekde sú už tradičnou súčasťou osláv i adventné vence. Sú väčších rozmerov a bývajú umiestnené v exteriéroch.

Vianočný stromček v Šali umiestnili pred budovu mestského úradu koncom novembra. Rozsvietil sa presne na Mikuláša. Vianočná svetelná výzdoba je i vo Veči. Prvý raz tento rok tam stromček zasvietil 8. decembra 2016. Mestský úrad je skrášlený rôznymi vianočnými obrazcami, ktoré sa na jeho priečelí zjavujú.

Ak sa chcete potešiť vianočným osvetlením a nasať sviatočnú atmosféru, stačí vyraziť do centra mesta. Na jej zhliadnutie máte čas do 8. januára 2017. Vtedy sa bude demontovať, aby opäť rozžiarila mesto počas nasledujúcich sviatkov.

Mestá i obce sú už vianočne naladené: Výzdoba niektorých Vás nadchne
4
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM