Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Kalendár Stará Šaľa je už v predaji, vyšla aj nová brožúra

Už po siedmy raz vznikol historický skvost nášho mesta. Spolu s novou publikáciou iste zaujmú každú generáciu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO:  Kalendár Stará Šaľa je už v predaji, vyšla aj nová brožúra
Foto: Zlatica Gregorová

Tí starší si pri nich môžu zaspomínať a mládež sa dozvie o dávnych časoch tohto mesta.

Zostavujú ho od leta

Originálny exemplár kalendára malo i tentoraz vo svojej réžii vydavateľstvo Focesa. Koncept, teda to, ako bude vyzerať a aké fotografie bude obsahovať, spriadali ešte počas letných mesiacov. Vtedy sa síce obyvateľom mesta o ďalšom roku ešte nesníva, lenže už vtedy musia mať jeho autori všetko dobre naplánované.

Výroba kalendára totiž zahŕňa obrazovú aj textovú časť, ktoré musia byť v dokonalej symbióze. O to sa postaral Igor Boháč a Július Morávek, čerstvý držitelia ocenenia Tvorivý čin roka 2017 za knihu Šaľa 2017. Graficky ho spracoval Ján Hajduk. Nástenný kalendár môže poslúžiť doma, či v kancelárii aj byť vhodným darčekom. Zaobstarať si ho môžete priamo v šalianskej galérii.

Ďalšou novinkou, po vydaní mapy mesta Šaľa, je brožúra Súsošie Najsvätejšej trojice, dominanta, ktorá dáva mestu dušu z pera Miroslava Demína. Publikácia o osude vzácnej historickej pamiatky vychádza pri príležitosti Dňa samosprávy 2017. „Niekedy na počiatku roka som listoval v starých mestských periodikách či v kronike mesta, ktorá je dostupná na internete a náhodne mi padol zrak na článok o vysviacke súsošia z roku 1992. Trklo mi, že je to štvrťstoročie a že by si mali Šaľania tento významný okamih z histórie, aj keď nedávnej, pripomenúť,“ u­vádza autor publikácie na sala.sk.

Tristo kusov brožúry o súsoší je už dostupných verejnosti. Za 3€ si ju môžete kúpiť v mestskej pokladni. Tá dočasne sídli v priestoroch Základnej a materskej školy s VJM v Šali, oproti šalianskej radnici.

FOTO: Kalendár Stará Šaľa je už v predaji, vyšla aj nová brožúra
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM