Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO: Budovanie mestských bytov pokročilo, pribudli už aj okná

Budúci nájomníci už iste netrpezlivo očakávajú, kedy sa do nich budú môcť nasťahovať. Stavba rastie rýchlym tempom i počas zimných mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Budovanie mestských bytov pokročilo, pribudli už aj okná
21
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Stavenisko na Kráľovskej ulici má opäť iný vzhľad. Z troch naprojektovaných bytových domov už dva z nich stoja. Tretiemu objektu v týchto dňoch budujú základy. Dovedna tu bude stopäťdesiat bytov. Dve menšie bytovky poskytnú strechu nad hlavou 34 nájomníkom. V budove vzniknú jednoizbové byty, ktorých bude osem, ďalej tu bude dvadsať dvojizbových a šesť trojizbových bytov.

Tri bytové domy

Tretí bytový dom, ktorý je momentálne na začiatku výstavby, bude kapacitne o niečo väčší. Poskytne svojim obyvateľom pohodlie v 44 jednoizbových, 48 dvojizbových a 24 trojizbových bytoch. Celkove pojme stošestnásť bytových jednotiek. Dve stojace bytovky by mali byť dokončené na jar tohto roka. Ukončenie tretieho objektu odhadujú na budúci rok.

Nájomné byty

Náklady na výstavbu bytov predstavujú sumu 6,5 mil. eur. Záujmom šalianskej radnice je, po dokončení výstavby, byty odkúpiť. Kúpu bytov bude mesto Šaľa financovať najmä z úveru Štátneho fondu rozvoja bývania, čiastočne aj z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Ako sa dávnejšie vyjadril primátor Šale Jozef Belický, i týmto spôsobom chce mesto dosiahnuť, aby mladé rodiny ostávali naďalej žiť vo svojom meste a nemuseli sa vysťahovať za prácou.

FOTO: Budovanie mestských bytov pokročilo, pribudli už aj okná
21
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM