Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Babičkin dvor má správkyňu Katku, zvieratkám pribudnú ďalší priatelia

V Babčikinom dvore sú momentálne dva poníky a sliepky. Onedlho sa sem chystajú ďalší zvierací obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Babičkin dvor má správkyňu Katku, zvieratkám pribudnú ďalší priatelia
Foto: Zlatica Gregorová

Vo výbehu sú práve dva poníky, z ktorých starší má 10 rokov a volá sa Roland. Druhý je Maťko a má 4 roky, je sivej farby. Sú to otec a syn. Prišli zo Svätoplukova priamo do Šale.

Katarína Rimovská je človekom na správnom mieste. Je správkyňou a ošetrovateľkou Mini Zoo v Babičkinom dvore v nemocničnom parku. Vzťah k zvieratám získala už pred štúdiom na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, vyštudovala odbor Chov koní a jazdectvo. Po materských povinnostiach sa dostala k teraz už šalianskym poníkom. Ako hovorí : „Nepotrebujem veľké kone, stačia mi aj takéto koníky – vyprané v Perwole. Nemusia to byť práve tie mega kone.“

Babičkin dvor pre vďačných obdivovateľov

„Poníky k nám prišli na wellnes,“ hovorí správkyňa a ošetrovateľka Katka a pokračuje. „Poníky tu budú na stálo. Režim je taký, že ráno, keď prídem do Babičkinho dvora, vypustím ich na pašu, kým sa napasú, prebehnú, medzitým sa postarám o sliepočky.“ Tie sú tiež obyvateľkami tohto zvieracieho areálu. „Vymením im vodu, nakŕmia sa, ja medzitým pozametám im výbehy a porobím, čo treba," dodáva správkyňa.

Potom sa Katka vráti opäť ku koníkom, očistí ich, dá im senové raňajky a po nich si už len cez deň, ako hovorí, lebedia. Večer sa zase opakuje tento rituál. Opateru majú všetky zvieratká každodennú a to každý jeden deň v týždni.

Chov rozšíria o ďalšie zvieratká

„Už budúci týždeň majú prísť ďalší obyvatelia Babičkinho dvora. Bude to mama – holandská (mini) kozička aj so synom – capkom. Ten tu bude však len dočasne,“ informovala správkyňa a ošetrovateľka Katka. O ďalších zvieracích priateľoch, ktorí pribudnú do nemocničného parku sa ešte uvažuje. Prví obyvatelia Babičkinho dvora už majú svojich malých aj veľkých obdivovateľov a tak ako i nové zvieratká, ktoré tu nájdu svoj nový domov, iste ocenia radosť ale i rešpekt návštevníkov.

FOTO: Babičkin dvor má správkyňu Katku, zvieratkám pribudnú ďalší priatelia
4
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM