Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Amatérsky výtvarník Gabriel Szentiványi maľuje odmlada, dnes vystavuje

Ďalším bonbónikom pre milovníkov výtvarného umenia je výstava obrazov amatérskeho maliara. Je rodákom z Dlhej nad Váhom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO:  Amatérsky výtvarník Gabriel Szentiványi maľuje odmlada, dnes vystavuje
Foto: Zlatica Gregorová

Organizačne sa na výstave podieľali pracovníci Pobočky Ponitrianskeho múzea – Domu ľudového bývania v Šali ako i Klub výtvarníkov Terra Wag pri KS Večierka.

Maľuje i na dôchodku

Viac informácií o nej nám poskytla manažérka pre marketing a styk s verejnosťou Mgr.Ľubica Packová-Zahradárová. O autorovi Szentiványim povedala: „Navštevoval rôzne výstavy a kupoval si výtvarnú odbornú literatúru, v ktorej obdivoval diela svetoznámych umelcov. Výtvarné umenie ho natoľko priťahovalo, že začal skúsiť maľovať, hoci len sporadicky a s dlhšími prestávkami. Intenzívne sa mu však začal venovať až po odchode na dôchodok, keď sa pred dvomi rokmi stal členom Klubu výtvarníkov Terra Wag v Šali. Na výstave predstaví približne desať výtvarných diel. Z najnovšej tvorby budú vystavené maľby stvárňujúce zvieratá a prírodu maľované akrylom. Nebudú chýbať ani diela zo začiatkov jeho výtvarného tvorenia stvárňujúce zátišia namaľované olejom."

Zvieratká aj prírodné motívy

Ako vidí jeho tvorbu lektorka Veronika? „Autor začal tvoriť, až keď odišiel na dôchodok. Momentálne môžu naši návštevníci vidieť časť jeho výstavy. Autor sám o sebe tvrdí, že je začiatočníkom a podľa jeho vyjadrení sa venuje naivnému umeniu.“

V priestoroch Domu ľudového bývania v Šali môžete až do 2. júna 2017 navštíviť výstavu jeho diel.

FOTO: Amatérsky výtvarník Gabriel Szentiványi maľuje odmlada, dnes vystavuje
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM