Zlatica Gregorová Kultúra

Folklór u nás neutícha: Onedlho vypuknú Šalianske obyčaje

Svoju činnosť u nás úspešne vykonávajú aj folklórne súbory. Budú hviezdami galaprogramu.

Ilustračný obrázok k článku Folklór u nás neutícha: Onedlho vypuknú Šalianske obyčaje
Foto: Zlatica Gregorová

Tradície a všetko s nimi späté sa v našom meste udržiavajú už celé stáročia. A práve naši folkloristi stoja za veľkým podujatím, ktoré sa bude konať už budúci týždeň.

Vystúpia spolu

Každé mesto, či obec má to svoje, čo si uchováva a prezentuje. Októbrový galaprogram bude mapovať to dávne, čo sa bytostne dotýka nášho mesta – šalianske obyčaje. O jeho uskutočnenie sa pričinili pracovníci Mestského kultúrneho strediska v Šali ako aj Mesta Šaľa a samozrejme členovia Folklórneho súboru Šaľan a Detského folklórneho súboru Šaľanček.

Plejáda zvykov, tanca a spevu

Skvelou reprezentáciou doma i za hranicami Šale si upevňujú svoje postavenie medzi inými vo svojom umení. Vystupujú s láskou a radosťou a kúzlia potešenie na tváre svojho publika. Práve téma folklóru a obyčajov bude patriť k najvychytenejším. Program bude prehliadkou zvykov, tancov a spevu z nášho regiónu. Samozrejmosťou bude predstavenie tradičného ľudového odevu – kroja, ktorého krásu a nevšednosť by usporiadatelia tohto podujatia radi oživili.

Hudobno – tanečné kultúrne podujatie sa bude konať v sobotu 28. októbra 2017 o 18.00 hod. v priestoroch Domu kultúry v Šali.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM