Peter Štrbo Kultúra

Festival chrámovej hudby premiérovo už o týždeň

Už o týždeň sa v našom meste po prvýkrát uskutoční unikátne kultúrno-spoločenské podujatie organizované Občianskym združením ZBOR SV. RODINY – Festival chrámovej hudby, kde návštevníkov čaká pestrý program aj jedno prekvapenie.

Tento projekt pokojne môžeme nazvať unikátom, nakoľko sa podujatie podobného typu v našich končinách ešte neuskutočnilo, čo potvrdil aj Marek Molnár, predseda OZ ZBOR SV. RODINY. „Hlavnou myšlienkou tohto podujatia je sprístupniť chrámovú, dychovú či organovú hudbu širokej verejnosti a to všetko pod jednou strechou. Radi by sme zmenili aj vnímanie chrámovej hudby verejnosťou, chceme poukázať na to, že tento žáner sa dá vnímať aj ako istý druh umenia, nielen ako súčasť svätých omší v meste,“ povedal Marek Molnár.

Organizátori pripravili žánrovo naozaj pestrý program. Návštevníkom sa predstaví ZBOR SV. RODINY, dychovú hudbu budú zastupovať umelci zo ZUŠ Šaľa. Priestor dostanú aj operné melódie v podaní Gabriely Ižayovej a Carmen Ferenceiovej. Festival chrámovej hudby isto zatraktívni aj účastníčka majstrovstiev sveta organistov a v súčasnosti hlavná organistka zo Šaštína Eva Flamíková. Diváci sa môžu tešiť aj na špeciálneho hosťa. Pozvanie prijal Janko Torák, ktorý býva často označovaný za najlepšieho imitátora Karla Gotta. Môžeme tak očakávať vierohodnú interpretáciu nestarnúcich hitov dnes už legendárneho českého speváka.

//„Festival finančne podporil Nitriansky samosprávny kraj a nemôžeme zabudnúť ani na pomoc miestnych sponzorov, ktorým touto cestou ďakujeme,“ //dodal na záver predseda OZ ZBOR SV. RODINY.

Festival chrámovej hudby sa uskutoční 9. septembra od 17:00 v Kostole Sv. Rodiny (starý kostol) v Šali – Veči. Všetci ste srdečne vítaní!

Festival_chramovej
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM