Tlačové správy

FARMFOODS - kvalitné, poctivé, zdravé a výnimočné potraviny zo slovenských fariem priamo k spotrebiteľovi na celom území SR

Kto sme? Sme slovenskí poľnohospodári, ktorí sa rozhodli zapojiť svojich 10 samostatných firiem do spoločného konceptu krátkeho dodávateľského reťazca Farmfoods.

Ilustračný obrázok k článku FARMFOODS - kvalitné, poctivé, zdravé a výnimočné potraviny zo slovenských fariem priamo k spotrebiteľovi na celom území SR
Zdroj: Dnes24.sk

Toto združenie s výlučne slovenskými majiteľmi dnes obhospodaruje vyše 17 000 ha poľnohospodárskej pôdy, chová vyše 3 000 ks hovädzieho dobytka, vyše 4 500 ks oviec, 1 000 ks ošípaných, niekoľko desiatok tisíc ks hydiny a zamestnáva vyše 500 zamestnancov aj v predaji a servise poľnohospodárskych strojov, v obchode s poľnohospodár­skymi produktmi a vstupmi do prvovýroby, v budovaní poľnohospodárskych stavieb, ale aj vo výrobe elektrickej energie z poľnohospodár­skych odpadov a z biomasy v bioplynových staniciach.

Milujeme kvalitné slovenské potraviny a ešte radšej sa o ne delíme. To je dôvodom vzniku nášho nového projektu. Farmfoods je farmársky reťazec s vlastnými postupmi, nad rámec platných noriem pri pestovaní rastlín, kŕmení a welfare zvierat, aj pri hygiene výroby. Ponúkame Vám unikátnu koncepciu, celú pod naším dohľadom – z fariem až ku konečnému spotrebiteľovi. Vieme, že s koncepciou našej výroby „zo slovenských fariem priamo na váš tanier“ sa dnes len ťažko môžeme stretnúť. Dobytok na našich farmách po celom Slovensku chováme už roky, no bohužiaľ roky končilo naše mäso na pultoch v zahraničí. Zrodil sa nápad a rozhodli sme sa urobiť všetko preto, aby slovenská kvalita na Slovensku aj ostala. Farmfoods Vám preto ponúka tradičné aj netradičné výrobky, receptúry a postupy, ktoré vám garantujú výnimočnú kvalitu a čerstvosť!

Pre koho je Farmfoods?

Máte už dosť nekvalitných dovážaných potravín, záleží vám na tom, čo jete a odkiaľ jedlo na vašom tanieri pochádza? Ak áno, gratulujeme, práve ste našli riešenie! Sme tu pre tých, ktorým záleží na tom, ako sa s rastlinami a zvieratami zaobchádza, vedia to oceniť a sú ochotní si za kvalitu aj niečo priplatiť. Naším cieľom nie je konkurovať veľkoobchodným nadnárodným sieťam s obrovským sortimentom, ale priniesť slovenskému spotrebiteľovi kvalitu a zážitok, ktoré si zaslúži. Pre všetky naše produkty zaručujeme jednotnú kontrolu a vysledovateľnosť pôvodu z našich polí, maštalí, výrobní a obchodov – až na váš stôl. Náš široký sortiment s označením “prémiová kvalita“ je úplne bez umelých (syntetických) farbív, konzervantov a prísad – tzv. bez E. Zastávame tak myšlienku 100% slovenské – 100% prírodné. Navyše, väčšina našich zvierat nebola nikdy kŕmená geneticky modifikovanými krmivami a dnes už ani jedna farma nepoužíva GMO sóju, ktorá tvorí v súčasnosti základný zdroj bielkovín pre vyše 99% zvierat, ktoré tvoria ponuku mäsa a mäsových výrobkov na Slovensku.

V čom sme výnimoční?

Býkov „Charola­is“, ošípané „Manga­durca“jahňa­cinu a hydinu chováme na našich farmách na Slovensku, sú porážané na našom bitúnku v Skerešove a spracovávané v našom modernom zariadení na spracovanie mäsa v Rožňave. Mangadurca je našou spoločnosťou registrované plemeno, ktoré je krížencom mangalice a duroca. Jej mäso je zdravšie, chutnejšie a kvalitnejšie ako z bežného bravčového a to preto, lebo Mangadurca neobsahuje škodlivý cholesterol – iba ten z kategórie „dobrý“.

Zaručujeme prírodnú kvalitu a prémiové slovenské produkty. Hovoríme o mäse, pri spracovaní ktorého boli použité výlučne základné prírodné koreniny a žiadne iné “zázračné látky”, vďaka ktorým dnes mäsové výrobky na trhu obsahujú minimálny obsah ozajstného mäsa. Tí skôr narodení, pochádzajúci najmä z vidieka, majú možnosť pri konzumácii našich výrobkov znovu rozpoznať ozajstnú, výnimočnú takmer zabudnutú chuť mäsa. Tým neskôr narodeným a vyrastajúcim v mestách prinášame doteraz nepoznanú kvalitu a zážitok.

V rámci celého procesu, od chovu zvierat a pestovania rastlín, cez ich manipuláciu a spracovanie, až po predaj finálnych výrobkov používame vlastné postupy nad rámec platných noriem, pre čo najlepšiu pohodu zvierat, akú im vieme zabezpečiť. Robíme všetko pre to, aby sme dosiahli výnimočnú prírodnú kvalitu našich výrobkov za najnižšiu možnú cenu.

Bio vs. Natur
Snaha vytvárať a budovať BIO produkciu vznikla v rokoch 1960–1970 ako reakcia na nové zistenia škodlivosti niektorých látok a hnojív, ktoré sa začali používať v povojnových rokoch pri výrobe potravín v snahe zvýšiť produkciu potravín a nakŕmiť hladujúcu populáciu. 50-ročné snaženie prispelo k dnešnému výsledku: k 2% celosvetovému podielu BIO potravín vo svetovej spotrebe potravín, pri odčerpávaní v značnej miere “spreneverených” obrovských dotačných prostriedkov, ktoré získavajú organizácie a farmári najmä vyspelých krajín. Aj vďaka “BIO-propagande” posledné desaťročia, ale najmä od roku 2000, legislatíva vylúčila 90% chemických prípravkov a hnojív predtým používaných v poľnohospodár­stve. Dnes ostali v obehu a sú povolené, alebo sa kontrolnými orgánmi povoľujú len netoxické, rýchlo rozbúrateľné prípravky a hnojivá pre konvenčné poľnohospodárstvo (väčšina z nich sa používa aj v BIO). Pri odbornom používaní sú pre rastliny zdravé a neškodné. Práve vďaka nim je možné dopestovať zdravé rastliny bez toxických látok a chorôb.

Naše hlavné produkty

Hovädzie mäso – Slovenský Charolais
Hovädzie mäso je najhodnotnejším a najbohatším bežne dostupným živočíšnym zdrojom bielkovín na svete. Jeho spotreba však na Slovensku nedosiahne v priemere 4 kg na obyvateľa za rok! Vyspelé ekonomiky spotrebujú niekoľko násobne viac (20–25 kg na obyvateľa za rok).Obyvatelia týchto krajín sa dožívajú priemerne o 10 rokov viac ako ľudia na Slovensku s podstatne menším podielom výskytu srdcovo-cievnych a rakovinových chorôb. Po uvedomení si týchto faktov by sme mali absolútne vylúčiť nezmyselné vyjadrenia o škodlivosti a odporúčania o znížení spotreby hovädzieho mäsa. Navyše, naše hovädzie mäso má vysoký podiel omega-3 mastných kyselín. Tieto látky pôsobia v tele ako všeliek – podľa výskumov napr. znižujú krvný tlak, ovplyvňujú zrážanlivosť krvi, znižujú riziko vzniku cukrovky a sú najlepšou potravinovou prevenciou ischemickej choroby srdca a infarktu myokardu.

Bravčové mäso – Slovenská Mangadurca
Bravčové mäso patrí medzi najrozšírenejšie mäsá spotrebované vo svete a to aj napriek tomu, že spotreba v moslimských krajinách je takmer nulová. Spotreba malého množstva krmiva na 1 kg prírastku, takmer úplná automatizácia a spriemyslovanie chovov porovnateľný s chovom hydiny, je základom pomerne nízkych cien a vysokej spotreby. Spotreba stále rastie aj napriek rôznym varovaniam o vplyve bravčového mäsa na naše zdravie. Farmfoods prináša na slovenský trh pod ochrannou známkou Slovenská Mangadurca plemeno, ktoré vzniklo úžitkovým krížením pôvodom panónske plemena Mangalica s anglickým plemenom Duroc. Veľmi kvalitné mäso plemena Mangalica má jediný nedostatok vo forme vysokého podielu tuku s nižšou teplotou bodu topenia, ktorý je však dokonale kompenzovaný vysokomäsitosťou plemena Duroc.

Jahňacie mäso
Aj keď je chov oviec a jahniat na Slovensku pomerne rozšírený a konzumácia výrobkov z ovčieho mlieka je čoraz obľúbenejšia, mäsové výrobky z jahňaciny sa na slovenské pulty dostanú len výnimočne a drvivá väčšina tohto mäsa sa vyváža do zahraničia, čo je však veľká škoda. Jahňacie mäso má veľké prednosti vo výžive a pre ľahkú stráviteľnosť sa radí do skupiny diétneho mäsa. Je veľmi výživné, má výborné chuťové vlastnosti a vysokú energetickú hodnotu. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín s vysokým podielom esenciálnych aminokyselín, ktoré sú pre nás nenahraditeľné. Konzumácia jahňacieho mäsa má protirakovinové, protisklerotické a protidiabetické účinky – najmä vďaka priaznivému pomeru polynenasýtených a nasýtených mastných kyselín a aj vďaka vyššiemu obsahu omega-3 mastných kyselín, ktorých čo najvyrovnanejší pomer s omega-6 mastnými kyselinami tvorí základ pre správnu funkciu imunitného systému a celkového zdravia organizmu. Jahňacina je z minerálnych látok bohatá tiež na vitamín B, zinok ale napríklad aj železo. Vďaka svojmu zloženiu sa jahňacie mäso odporúča pri žlčníkových diétach, pri zvýšenej hladine cholesterolu v krvi aj pre srdciarov.

Kde nás nájdete?

Naše výrobky sú dostupné na celom území Slovenskej republiky vďaka nášmu e-shopu, ktorý nájdete na webovej stránke www.farmfoods.sk/e-shop. Predaj uskutočňujeme aj prostredníctvom špecializovaných mobilných predajní, o aktuálnej pozícii ktorých sa tiež môžete dozvedieť na našej webovej stránke www.farmfoods.sk/predajne-miesta.

(PR) – Za obsah a foto zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM