Peter Štrbo Futbal

Duslo v jarnej premiére víťazne

Futbalisti Šale úspešne vstúpili do odvetnej časti III.ligy. V prvom jarnom zápase si Duslo na domácom trávniku, najmä vďaka výbornému výkonu v závere druhého polčasu, poradilo s Novými Zámkami 3:1.

Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Skóre otvorili na veľké prekvapenie domáceho obecenstva futbalisti Nových Zámkov, ktorí v 35.minúte nachytali na hruškách domáceho brankára Kolmokova, keď rýchlo rozohrali štandardnú situáciu a náš prekvapený gólman si Ešekovu strelu z dobrých 40 metrov sám vrazil do siete. O tri minúty to však už bolo radostnejšie, štandardnú situáciu z pravého kraja šestnástky zahrával Tomiš, lopta sa dostala až k Čurgalimu, ktorý ju tesne pred brankárom jemne tečoval a tá skončila až v sieti. Šaľa v druhom polčase stupňovala svoj tlak, k výbornému výkonu sa rozohral Glenda a aktivitou hýril aj novic v šalianskom drese Jakubjak, ktorý nahradil na ihrisku Čurgaliho. Aktivita Dusla nevyšla na zmar, v 74.minúte po rohovom kope Jakubjaka a následnom závare v malom vápne dotlačil loptu do siete Košút. O definitívnom víťazstve domáceho celku rozhodol už o štyri minúty práve Michal Jakubjak, ktorý sa v neľahkej situácii po dlhom „nákope“ Glendu pretlačil cez hosťujúceho obrancu a krásnym lobom prekonal brankára Nových Zámkov Miháleka. V závere stretnutia si Šaľa vytvorila ešte niekoľko vyložených gólových príležitostí, na výsledku sa však už nič nezmenilo, chemici pokorili Nové Zámky 3:1.

[size=14]FK Slovan Duslo Šaľa – Nové Zámky 3:1 (1:1)[/size] góly: 38. Čurgali, 74. Košút, 77.Jakubjak – 35. Ešek

Duslo: Kolmokov – Konopásek (46.Ač), Mujkoš, Mihálik, Tomiš – Glenda, Charizopulos, Lancz, Gajdoš – Čurgali (61.Jakubjak), Košút (87.Takács)

**Výsledky 16.kola: **

Nitra jun. – Šamorín 2:2 Topoľčany – Vrbové 0:0 Nové Mesto n/V – Pezinok 1:0 Trnava „B“ – Vráble 2:2 Zápasy Nemšová – Sereď, Dun. Lužná – Moravany a Púchov – Slovan jun. odložili pre nespôsobilé terény na 28.3.

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.128396_I­II-liga:-Bude-Duslo-pokracovat-v-jesennom-tazeni?]III.liga: Bude Duslo pokračovať v jesennom ťažení?[/link] Video: zostrih najzaujímavejších akcií + pozápasové hodnotenie Dušana Libu, trénera Šale

[center]Tabuľka III.liga západ[/center]

Duslo v jarnej premiére víťazne
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM