Martin Bohunický Hádzaná

Duslo Šaľa na domácej pôde naďalej dominuje: Chemičky rozdrvili Partizánske!

Chemičky skvelým spôsobom vstúpili do nového roka, keď na domácej pôde zdolali Danlog Partizánske hladko 34:20. Duslo dokázalo sľubný päťgólový náskok z prvého polčasu po prestávke ešte vyšperkovať a vďaka streleckej potencii Bérešovej, Szarkovej či Demajovej je z toho jedno z top víťazstiev sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Duslo Šaľa na domácej pôde naďalej dominuje: Chemičky rozdrvili Partizánske!
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Od úvodu sa hralo veľmi tvrdo, stretnutie sprevádzalo množstvo faulov, žltých kariet a vylúčení. Za stavu 2:2 si začala Šaľa budovať úvodný náskok, ktorý už nepustila. Hráčky Dusla sa prezentovali výborným výkonom v ofenzíve aj v defenzíve, jediný, kto našim hádzanárkam robil väčšie starosti bola top kanonierka WHIL Michnová. Za stavu 8:4 si zobral hosťujúci tréner oddychový čas, čo hráčky z Partizánskeho mierne prebudilo a dokázali znížiť stav stretnutia na 10:8. To bolo tak všetko, čo v zápase ukázali, Šalianky sa chytili a do polčasovej prestávky odchádzali s päťgólovým náskokom.

V úvode druhého polčasu naše hráčky pokračovali v trende zo záveru druhého polčasu a keď Bérešová zvýšila na 22:13, zdalo sa byť rozhodnuté. Následne sa hra vyrovnala, hosťujúci kolektív nechcel pustiť Šalu do 10-gólového trháku za žiadnu cenu. Napokon sa to podarilo až v 50. minúte a tento moment definitívne zlomil všetok odpor Partizánskeho. Príležitosť dostalo viacero hráčok z lavičky, aktivitou hýrila v závere predovšetkým Bíziková. V závere sa zápas zmenil na exhibíciu, hráčky si užívali zaslúžené ovácie publika a doviedli zápas do víťazného konca v pomere 34:20. Kouč Dusla Tomáš Kuťka mohol byť po vynikajúcom výkone svojich zverenkýň maximálne spokojný. „V novembri absolvovali artroskopiu kolena Bérešová i Szarková. Obe však spravili všetko pre to, aby boli čím skôr fit. Vďaka ich enormnej disciplinovanosti a snahe vrátiť sa na palubovku boli obe schopné a ochotné hrať. V semifinále sme ich ešte šetrili, ale proti Partizánskemu už nastúpili a strelili takmer polovicu našich gólov.
Pochváliť však musím všetky od Turóciovej až po Súkenníkovú. V družstve vládne tímový duch, vďaka ktorému hráme dobre. Hráčky hýria aktivitou. Tento kolektív ma veľkú budúcnosť,“ uviedol Kuťka pre celoslovenský Denník Šport v článku „Nečakaný "výbuch“ Partizánskeho v Šali".

HK Slovan Duslo Šaľa – HK Danlog Partizánske 34:20 (16:11)

najviac gólov: Szarková 9/3, Bérešová 7, Demajová 6 – Michnová 9/5, Kertészová 4, Janšáková 3/1

Duslo: Túrociová, Grandtnerová – Szarková 9/3, Bérešová 7, Demajová 6, Súkenníková 5/2, Porubská 3, Bíziková 2, Pócsiková 1, Tulipánová 1, Darázsová, Trochtová, Kováčová, Veselková, Bachratá, Rácková

Výsledky 12. kola:

Slavia – Michalovce 30:35
Zlín – Písek 27:28
Veselí n.M. – Nitra 34:24
Poruba – Most 27:28
Šaľa – Partizánske 34:20
J.Hradec – Olomouc 21:25

WHIL: Duslo - Partizánske
25
Galéria
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM