Peter Štrbo Hádzaná

Duslo odohralo s lídrom súťaže vyrovnanú partiu. Most zlomil odpor Šale až v závere

V šlagri kola medzi Mostom a Šaľou sa z víťazstva radoval domáci favorit, ktorý v prvej polovici kvalitného zápasu len márne doťahoval náskok chemičiek, no v druhom polčase otočil vývoj stretnutia a napokon sa tešil z víťazstva 27:23.

Ilustračný obrázok k článku Duslo odohralo s lídrom súťaže vyrovnanú partiu. Most zlomil odpor Šale až v závere
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Domácim hráčkam síce vyšiel vstup do zápasu, no od šiestej minúty, kedy Szarková vyrovnala na 3:3, prevzali opraty zápasu do rúk chemičky, ktorým patrila nasledujúca fáza stretnutia. V 15. minúte viedlo Duslo nečakane už štvorgólovým rozdielom 9:5 a domáci kouč sa rozhodol pre time-out. „Čierni anjeli“ sa dokázali v nasledujúcich minútach vrátiť do zápasu a v 24. minúte Schererová vyrovnala na 11:11. Šalianky však umnou hrou naďalej držali favorita zápasu na dištanc a do prestávky išli s jednogólovým vedením 14:13.

Po návrate zo šatní hosťujúce hráčky odskočili na rozdiel dvoch gólov, náskok im však dlho nevydržal a po sérii výborných zákrokov domácej gólmanky sa hádzanárky Mostu dostali po dlhých tridsiatich minútach konečne do vedenia 17:16. Vedúci gól domácich vsietila Vysloužilová. Od tohto momentu prišli hluché minúty šalianskeho mančaftu a Most to dokonale využil na vybudovanie štvorgólového náskoku. Za nepriaznivého stavu 17:21 si kouč Dusla Tomáš Kuťka zobral time-out, aby dohovoril svojim hráčkam. Odpoveďou boli góly Trochtovej a Szarkovej, ktoré skresali náskok domácich na dva góly a vliali tak Šali nádej na priaznivý výsledok.

Jeden z kľúčových momentov prišiel v 53. minúte, keď Trochtovú za stavu 22:20 pre domácich vychytala skvelá Bezpalcová, Most vsietil dva rýchle góly a razom viedol 24:20. Skúsenejšie domáce hráčky si svoj náskok postrážili až do záverečných minút a napokon sa tešili z víťazstva 27:23. Šalianky však v šlágri kola podali kvalitný výkon a lídrovi súťaže boli vyrovnaným súperom, na body to však tentoraz nestačilo.

DHK Baník Most – HK Slovan Duslo Šaľa 27:23 (13:14)

Najviac gólov: Ručková 7, Martinková a Beňušková po 6 – Trochtová a Szarková po 6, Súkenníková 5
Rozhodovali: Macho a Hájek (obaja ČR), vylúčené: 5:4, 7 m hody: 5/5 – 3/3, 1000 divákov

Duslo: Grandtnerová, Haládiková – Trochtová 6, Szarková 6/3, Súkenníková 5, Porubská 3, Demajová 2, Rácková 1, Bíziková, Bérešová, Krokavecová, Pócsiková, Tulipánová, Veselková

Výsledky 13. kola:

HK Veselí nad Moravou – HC Zlín 33:26
DHK Zora Olomouc – UDHK ŠG Nitra 28:23
HK Danlog Partizánske – Slavia Praha 24:20
ŠKP Piccard Senec – DHC Sokol Poruba 28:34

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM