Zlatica Gregorová Rôzne

Duslo má svoj denný stacionár: Pomáha už jeden rok

Duslo Šaľa, a. s. sa stará o svojich terajších aj bývalých zamestnancov. V minulom roku zriadilo zariadenie pre seniorov s denným pobytom.

Ilustračný obrázok k článku Duslo má svoj denný stacionár: Pomáha už jeden rok
Zdroj: Ildikó Száz

Na novinárskej exkurzii a tlačovej besede, ktorá sa konala začiatkom júna tohto roka informovala prítomných personálna riaditeľka Silvia Karásiková i o tom, že v oblasti sociálneho programu sa v posledných rokoch šalianska spoločnosť snaží robiť čo najviac pre svojich zamestnancov. Pred nedávnom prišli s nápadom pomôcť nielen im, ale aj ich rodinným príslušníkom, ktorí v dennom zariadení dostanú celodennú starostlivosť. Tí si tu môžu ráno priviezť svojich rodičov a po skončení zmeny si ich odvezú domov. V uplynulých dňoch stacionár oslávil svoju ročnú existenciu.

Starostlivosť v rôznych oblastiach

Zariadenie pre seniorov Monika prevádzkuje občianske združenie s rovnomenným názvom. Zriadené bolo v januári a otvorené v apríli 2016. „Kapacita Zariadenia s dennou pobytovou formou je 30 miest. Snahou je poskytovať seniorom starostlivosť v oblasti sociálnej rehabilitácie, ako aj rôznych foriem ergoterapie a iných záujmových a obslužných činností. Výhodou tohto projektu je, že seniori sa môžu denne vrátiť do svojho prirodzeného prostredia a počas dňa je o nich postarané, rozvíjajú sa ich sociálne i kognitívne oblasti, udržiava sa motorika, čo je veľmi dôležité pre ich čo najdlhšiu kvalitu života", informuje web zariadenia.

Služby zamestnancom aj verejnosti

Denný stacionár radi podľa našich informácií radi navštevujú najmä bývalí zamestnanci šalianskej chemickej spoločnosti. Po odpracovaných rokoch, ktoré trávia na dôchodku tak majú opäť možnosť denne sa stretávať so svojimi bývalými kolegami a vzájomne sa obohacovať, spomínať a nadobúdať nové zážitky. Spoločne sa v priestoroch šalianskeho denného centra môžu venovať rôznym aktivitám. Klientom pomôžu v prípade odkázanosti na inú osobu, k dispozícii majú ošetrovateľskú aj rehabilitačnú starostlivosť, ako i poradenstvo v sociálnej oblasti. Zúčastňujú sa i na spoločenských akciách.

Zariadenie pre dennú starostlivosť využívajú najmä rodinní príslušníci terajších zamestnancov, bývalí zamestnanci Dusla Šaľa, a. s. V prípade voľných kapacít je možné umiestniť tu i „nedusláckych“ občanov, ktorí majú záujem o dennú starostlivosť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM