Rastislav Búgel Správy

Dušičkový víkend v Šali: Informácie, ktoré je dobré vedieť vopred!

Počas Sviatku všetkých svätých posilní Mestská polícia v Šali svoje hliadky. Akom informovala Erika Kőrösi z mestského úradu, v areáli oboch cintorínov sa budú pohybovať policajti častejšie počas celého víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový víkend v Šali: Informácie, ktoré je dobré vedieť vopred!
Zdroj: TASR

Náčelník mestskej polície Peter Krokavec zároveň vyzval ľudí, aby si dávali pozor na svoje cennosti. „Aj keď počas vlaňajších sviatkov bolo evidovaných menej krádeží, je potrebné, aby si ľudia nenechávali cennosti v aute, kabelky a osobné veci nenechali bez dozoru,“ pripomenula Kőrösi.

Ako doplnila, od dnešného dňa až do nedele sa na cintoríne v mestskej časti Veča i priamo v Šali predĺžia otváracie hodiny. „Uctiť si svojich zosnulých blízkych budú môcť občania od 8. až do 22. h. Na šaliansky cintorín sa ľudia dostanú cez všetky štyri vstupy, čiže okrem hlavného vchodu a vchodu z Ulice SNP, bude cintorín prístupný aj od ulíc Murgašovej a Novomeského,“ skonštatovala Kőrösi.

Cintoríny v Šali zažívajú nápor návštevníkov počas celého týždňa, kedy ľudia čistili a skrášľovali miesta posledného odpočinku svojich blízkych. Hroby, o ktoré sa nemá kto starať, upravujú už od štvrtka 29. októbra aktivační pracovníci mesta. „Odstraňujú popadané lístie a k dispozícii budú aj cez víkend. Postarajú sa o vyprázdňovanie vriec na odpad. Tie budú rozmiestnené v areáli oboch cintorínov. V súvislosti so sviatkami zabezpečilo mesto aj väčší počet kontajnerov. Na cintoríne v Šali budú k dispozícii štyri a v časti Veča dva,“ dodala Kőrösi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM