Veronika Zeiselová Samospráva

Druhé tohtoročné zastupiteľstvo: Schvaľovanie rozpočtu, odmena kontrolórky, ale aj nový prednosta

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Šali je naplánované na štvrtok 26. marca. Na poslancov čaká bohatý zoznam tém. Pozrite sa, na čo sa musia pripraviť.

Ilustračný obrázok k článku Druhé tohtoročné zastupiteľstvo: Schvaľovanie rozpočtu, odmena kontrolórky, ale aj nový prednosta
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Len druhé zasadnutie zastupiteľstva v tomto roku čaká koncom marca na poslancov. Program je však plný. V prvej časti informačných materiálov a správ sa poslanci oboznámia napríklad so správami o plnení uznesení mestského zastupiteľstva, o verejných obstarávaniach zadaných mestom, ale primátor Belický bude informovať aj o zmenách Organizačného poriadku Mestského úradu v Šali a obsadení funkcie prednostu mestského úradu.

Zmeny v uzneseniach a iných predpisoch

Primátor Belický predkladá aj návrh na novelizáciu interného predpisu mesta „Zásady odmeňovania poslancov mestského zastupiteľstva, členov a tajomníkov komisií mestského zastupiteľstva“. Riešiť sa bude opäť nový cintorín a očakáva sa zmena uznesenia ohľadom výkupu pozemkov preň.

Poslanci budú schvaľovať rozpočet aj odmeňovať kontrolórku

O prioritách rozpočtu mesta Šaľa sme vás informovali v článku Šaľa stále bez rozpočtu: TOTO sú priority pre rok 2015. Finálny návrh rozpočtu dostanú poslanci na stôl práve na tomto zasadnutí. Na zastupiteľstve bude prezentovaný návrh plánu verejného obstarávania na rok 2015, ale poslanci taktiež budú hlasovať o udelení odmeny hlavnej kontrolórke Alžbete Sedliačikovej.

Odvolávanie člena dozornej rady

Primátor Belický predkladá návrh na odvolanie a voľbu člena dozornej rady spoločnosti Mestská tepláreň v Šali. Spojený školský úrad prekladá návrh na zaradenie Materskej školy, Bernolákova 1 a jej súčastí do siete škôl a školských zariadení od 1. septembra 2015. Zriadenie tejto materskej školy je jednou z priorít schvaľovaného rozpočtu.

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Šali je verejné, koná sa v kongresovej sále Mestského úradu Šaľa vo štvrtok 26. marca od 14:00. V programe majú priestor aj vystúpenia verejnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM