Peter Štrbo Hádzaná

Dráma v Šali: Szarková rozhodla o výhre Dusla tri sekundy pred koncom!

Šalianky na domácej pôde stále neporazené! Chemičky podali proti aktuálnemu českému majstrovi skvelý výkon a v elektrizujúcej atmosfére rozhodli o svojej výhre až v dramatickej koncovke. Najlepšia strelkyňa zápasu Szarková mierila presne len tri sekundy pred záverečným hvizdom.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Šali: Szarková rozhodla o výhre Dusla tri sekundy pred koncom!
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

V úvode zápasu sa oba celky striedali vo vedení. Po prvej desaťminútovke si však Šaľa vytvorila tesný náskok a domáce hádzanárky hnané tradične skvelým obecenstvom išli na prestávku s trojgólovým náskokom 16:13. Po obrátke Szarková zvýšila už na 19:15, no solídny náskok domáce neudržali. V druhom polčase Poruba neustále dobiedzala. Hluchú päťminútovku Dusla využili Češky dokonale a v 41. minúte už bolo zásluhou Mýlkovej vyrovnané 19:19.

Chemičky následne neustále odskakovali na rozdiel jedného-dvoch gólov. Aktuálny český majster sa v druhom polčase tešil z vedenia jediný raz a to v 57. minúte, kedy Uhráková upravila na 27:26 z pohľadu hostí. Šalianky v dramatickej koncovke za mohutnej podpory celej haly najskôr vďaka Bérešovej vyrovnali na 28:28 a infarktovú zápletku napokon vyriešila Szarková, ktorá odhodlane prešla obranou a zabezpečila Duslu výhru len tri sekundy pred záverečným klaksónom.

Kormidelník Dusla bol po zápase pochopiteľne spokojný. "Ťaháme náročnú sériu s kvalitnými súpermi. Keďže sme zaváhali v Senci, nemohli sme si dovoliť ďalšiu stratu bodov. Už príprava na tento náročný duel naznačovala, že dievčatá chcú odčiniť predchádzajúci nezdar, čo aj v samotnom zápase dokázali. Teší ma, že sme dobrým kolektívnym výkonom podporeným vynikajúcim obecenstvom dokázali získať skalp českého majstra, ktorý patrí k špičke vo WHIL. Opäť sa potvrdilo, že srdiečko, nadšenie, nasadenie a bojovný výkon neraz dokážu prekonať na palubovke mená a osobnosti v drese súpera,“ povedal Tomáš Kuťka pre agentúru SITA.

„Zápas sa musel fanúšikom páčiť. Mál výbornú atmosféru, náboj i hernú kvalitu. Tak by podľa mňa mali vyzerať duely interligy. Páčil sa mi náš výkon najmä v druhom polčase, kedy zniesol presnejšie merítko. Nemyslím si, že vyhralo lepšie družstvo, skôr šťastnejšie. Ale tak to v športe občas chodí. Nám nie je v posledných zápasoch šťastie príliš naklonené. Na druhej strane som presvedčený, že pokiaľ budeme v takýchto výkonoch pokračovať, určite si ho zase prikloníme na svoju stranu. Z trénerského pohľadu by som bol paradoxne radšej, keby sme takéto zápasy hrávali pravidelnejšie. Práve v týchto vyhrotených koncovkách totiž poznáte kvalitu jednotlivých hráčok,“ zhodnotil duel pre klubový web hazenaporuba.cz kouč hostí Ján Beňadik.

Slovan Duslo Šaľa – DHC Sokol Poruba 29:28 (16:13)

Najviac gólov: Szarková 9, Porubská, Bérešová, Súkenníková po 5 – Uhráková 6, Poznarová 5, Selucká 4
Rozhodovali: Dvorský, Karlubík, vylúčené: 2:2, 7 m hody: 2/1 – 1/0, 650 divákov

Duslo: Grandtnerová, Túrociová, Haládiková – Bíziková, Trochtová 2, Porubská 5, Bérešová 5, Pócsiková, Demajová 2, Darászová, Tulipánová, Veselková 1/1, Szarková 9, Súkenníková 5, Racková

Sokol: Roháčková, Doláková – Tóthová 3, Lešková, Chrenková 3, Poznarová 5, Hrbková 3, Adámková, Rechtorisová 1, Bártová, Osinová, Revajová, Uhráková 6, Mičiníková 1, Selucká 4, Mýlková 2

Výsledky 15. kola:

Zlín – Michalovce 26:34
Písek – Olomouc 23:24
Jindřichov Hradec – Most
Slavia Praha – Senec
Nitra – Partizánska

WHIL: Šaľa vs. Poruba
24
Galéria
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM