Peter Štrbo Futbal

Dorastenci Šale rozhodli už v prvom polčase

Starší dorast Šale hostil v stretnutí 13.kola rovesníkov z Topoľčian. Naše futbalové nádeje rozhodli o svojom víťazstve už v prvom polčase, keď sa postupne presadili Kužela a dvakrát Mesároš.

Hostia začali lepšie, v strede poľa mali veľa priestoru na kombináciu a Šaľa sa do zakončenia príliš nedostávala. V 27.minúte to však boli práve naši mladíci, ktorí sa ujali vedenia. Parádny krížny center kapitána Meszárosa si skvele prebral na pravom krídle Molnár, prenikol do šestnástky a spätnou prihrávkou našiel osamoteného Kuželu, ktorý nemal problém dopraviť loptu do siete. Vedenie sme si ale udržali len niekoľko minút. Naša defenzíva dopriali súperovi vo vlastnej šestnástke veľa priestoru, tri strelecké pokusy ešte dokázala zblokovať, no na štvrtý už bola prikrátka, strelou k pravej žrdi sa presadil Švajlen. Z vyrovnania sa však Topoľčany dlho netešili, už o minútu rozjasal domácich fanúšikov Mesároš, ktorý si v šestnástke pekne narazil loptu s „kolegom“ z útoku Kuželom a po jeho spätnej prihrávke nekompromisne poslal Šaľu opäť do vedenia. Ten istý hráč poslal Duslo o malú chvíľu už do dvojgólového náskoku. Chybnú rozohrávku hostí zachytil Moťovský, loptu posunul Kuželovi, ktorý efektne vysunul Mesároša a ten preloboval vybiehajúceho brankára hostí.

V druhej časti sa už žiadne gólové „hody“ nekonali a diváci videli najmä medzišestnástkový futbal. Domáci sa snažili hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do nebezpečných protiútokov. Druhopolčasové taktika našim dorastencom viac-menej vychádzala, s ojedinelými pokusmi hostí si s prehľadom poradil brankár Racsko a starší dorast tak po víťazstve v 13.kole figuruje na výbornej tretej priečke.

[size=14]ŠAĽA-TOPOLČANY 3:1 (3:1)[/size] Góly: 27.Marek Kužela, 36. a 39. Michal Mesároš – 35. Švajlen ŽK: 72.min Štefan Molnár, 84.min. Michal Srňan

Duslo: Štefan Racsko – Erik Hrebík, Adrián Meszáros (K), Kristián Botka 2Balázs Farkas- Štefan Molnár (86.Denis Hammar), Michal Srňan, Erik Moťovský, Patrik Hátaš – Marek Kužela (90.Peter Csányi), Michal Mesároš (71.Adrián Szabó), náhradný brankár – Tibor Csimma, tréner G.Vrba

Foto: strelec dvoch gólov Mesároš v akcii Video: zostrih gólov, najlepších akcií + pozápasové vyjadrenie trénera Vrbu

Dorastenci Šale rozhodli už v prvom polčase
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM