Peter Štrbo Futbal

Dorastenci nestačili na lídra z kúpeľného mesta

Straší dorast Šale hostil v poslednom jesennom kole vedúci celok súťaže Piešťany, ktorý skóroval v záveroch oboch polčasov a tešil sa tak z dvojgólového víťazstva. Vo veľmi nervóznom stretnutí rozohral rozhodca hotový kartový mariáš.

Od úvodných minút sa hral zaujímavý futbal v dobrom tempe. Šaľa sa mohla z gólu radovať už v druhej minúte, keď Prúčny zahrával priamy kop a pred malým vápnom sa lopta odrazila až k Moťovskému, ten však hlavičkoval nedôrazne a lopta skončila v rukách Nemčeka. Viac z hry mali v prvom polčase Piešťany, ktoré dobre kombinovali a niekoľkokrát zavarili domácej obrane, tá však odolávala. Domáci sa presadzovali najmä po krídlach, akcie Šale však zväčša skončili na pozornej defenzívne hostí. V 37.minúte sa po kolmej prihrávke rútil na bránu Racska piešťanský útočník Valachovič, v poslednej chvíli mu však loptu vypichol Farkas. S následnou situáciou si však už Šaľa neporadila ideálne, center z hranice šestnástky našiel v pokutovom území Rapavého, ktorý z voleja prestrelil brankára Racska a otvoril gólový účet stretnutia.

Po obrátke nastúpila úplne iná Šaľa, naši chlapci presnejšie kombinovali a boli oveľa nebezpečnejší ako pred prestávkou. Po tvrdých zákrokoch na oboch stranách a niekoľkých sporných výrokoch rozhodcu sa však začalo poriadne iskriť a rozhodca vyťahoval, niekedy aj zbytočne, jednu žltú kartu za druhou. Vyvrcholilo to v 60.minúte, kedy hosťujúci hráči faulovali Štefana Molnára a ten dal najavo svoju frustráciu po viacerých „neocenených“ zákrokoch na svoju osobu a za oplácanie ho rozhodca poslal pod sprchy. Šalianski dorastenci však bojovali ďalej a zo všetkých síl sa snažili o vyrovnanie, blízko k nemu boli v 78.minúte, keď sa skvele uvoľnil v strede ihriska kapitán Meszároš, presným centrom vysunul Farkasa, no jeho strela z hranice šestnástky skončila v náručí brankára. Ani náš Racsko však nemal čas na oddych, zamestnávali ho najmä presne centre a technické strely Topolčanyho. Medzitým pokračoval kartový mariáš rozhodcu. Najväčšiu šancu na vyrovnanie spálil v 85.minúte Botka, ktorý v malom vápne hlavičkoval len nad odkrytú bránu Piešťan. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo aj v tomto prípade a už o tri minúty sa po druhýkrát v stretnutí radoval z gólu Rapavý, ktorého slabá, no presne mierená strela z hranice šestnástky skončila v site. Viac gólov už diváci nevideli a vedúci celok súťaže si tak upevnil svoje postavenie pred jarnou odvetou.

[size=14]Duslo Šaľa – PFK Piešťany 0:2 (0:1)[/size] góly: 38.a 88. Rapavý

ŽK: 40.min Czaník ,42.min Prúčny ,75.min Srňan ČK:60.min Molnár

Duslo: Racsko – Kristián Botka, A.Meszáros („K“), Czaník, Farkas – Molnár, Moťovský (60.Mesároš) Kuman (74.Hamar), Hátas (60.Srňan ) – Kužela, Prúčny náhradníci: Szabó, Csimma (brankár) PFK: Nemček – Masár(Valla), Paulovič, Onder, Masarik – Šimor (Chochula), Směřička, Rusnák, Topolčány – Valachovič (Klasovitý), Rapavý.

Video: zostrih + vyjadrenie trénera Vrbu/Šaľa24

TABUĽKA PO JESENNEJ ČASTI:

Dorastenci nestačili na lídra z kúpeľného mesta
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM