Zlatica Gregorová Kultúra

Domček s pestrou výstavou: Gabriela Kodadová spojila hodváb so šperkom, FOTO

Ak máte chvíľočku čas, zájdite na návštevu historickej pamiatky. Opantá vás tam prehliadka originálnej tvorby známej umelkyne.

Ilustračný obrázok k článku Domček s pestrou výstavou: Gabriela Kodadová spojila hodváb so šperkom, FOTO
25
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Historický domček so slamenou strechou sa nachádza neďaleko budovy Mestského úradu v Šali. Ešte pár dní tu uvidíte zaujímavú umeleckú tvorbu autorky z Diakoviec.

Maľuje na hodváb

Vo výstave Maľovaný hodváb a šperk si každý nájde to svoje. Výstava zaujme predovšetkým malé i veľké parádnice. Šatka, ako klasický módny doplnok po celé desaťročia nestratila nič zo svojho účelu. Naopak, neslúži len na uviazanie okolo krku, alebo ako opasok, ale aj ako ozdoba na kabelku a je vernou spoločníčkou i počas letných večerov, keď sa vzduch príjemne schladí.

Originálny kúsok

Autorka Gabriela Kodadová má šatky vo veľkej obľube. Nadchýnajú ju predovšetkým tie z hodvábu. Vďaka svojej fantázii kus látky pomaľuje a tak, ako v tomto prípade, i spojí so šperkom. Vznikne originálny doplnok, ktorý žiadna iná nemá…

V priestoroch Domu ľudového bývania môžu návštevníci vidieť rozmanité výtvory. „Sú tu vzory kvetinové aj rôzne iné. Kvetinové dominujú. Sú krajšie, prepracovanejšie,“ uviedla lektorka Domu ľudového bývania v Šali Veronika Resoövá.

Malí aj veľkí

Na výstavu chodia všetky vekové kategórie. Ako lektorka Veronika dodala, navštevujú ju predovšetkým staršie deti zo škôl so svojimi učiteľkami. Kým najmenších zaujímajú najmä rôzne tvary, školáci a študenti v tvorbe Gabriely Kodadovej vnímajú už niečo viac, teda reálne kvety a iné motívy, farebnosť, súlad a podobne.

Výstavu Maľovaný hodváb a šperk uvidíte do 19. mája 2018.

FOTO, Domček s pestrou výstavou: Gabriela Kodadová spojila hodváb so šperkom
25
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM