Zlatica Gregorová Samospráva

Dôchodcom vylepšili spánok: Potešili ich novými posteľami

Slúžia k tomu, aby si človek dobre oddýchol. O to lepšie, ak sú vybavené špeciálnymi funkciami.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodcom vylepšili spánok: Potešili ich novými posteľami
Zdroj: TASR

Dobrý životný rytmus má nepochybne na svedomí aj kvalitný spánok. Šalianski dôchodcovia sa nedávno potešili polohovateľným posteliam so špeciálnymi vlastnosťami.

Vynovené vybavenie

Po istej dobe sa opäť podarilo zabezpečiť pätnásť nových kusov takýchto postelí. Pribudli k výbave v Domove dôchodcov. Majú špeciálne matrace aj diaľkové ovládanie pre požadované zmeny kvôli polohovaniu ležiaceho. Špeciálnych postelí mali v domove doteraz trinásť. A práve im pribudli ďalšie. „Sedem postelí sme zaobstarali sponzorsky a ďalších šesť sme si kúpili ku koncu roka z vlastných zdrojov. Týchto nových 15 sme získali prostredníctvom projektu. Ďakujem mestu, že sa do projektu zapojilo a podarilo sa nám ho dotiahnuť do konca,“informuje riaditeľka Domova dôchodcov v Šali Janka Hušvétyová na mestskom webe, sala.sk.

Postele s elektrickou obsluhou sú vítaným pomocníkom nielen toho, kto ich bude využívať, ale aj obsluhujúceho personálu. Práve ošetrovateľkám a opatrovateľkám ubudne často fyzicky náročná činnosť s ležiacimi klientami šalianskeho domova a ubudne výskyt dekubitov, ktoré sa vytvárajú práve vďaka ťažšej manipulácií s nimi. Tí budú mať teraz vďaka špeciálnym lôžkam komfortnejší spánok a väčšie pohodlie.

Pomohlo mesto aj ministerstvo

Zakúpenie postelí sa uskutočnilo vďaka ministerskej dotácii a prispelo aj Mesto Šaľa z vlastného rozpočtu. „Mesto získalo na nákup postelí dotáciu z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR vo výške 9 000 eur. Z rozpočtu prispelo mesto ďalšími piatimi tisícami eur,“ uvádza hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM