Zlatica Gregorová Samospráva

Dobrovoľní hasiči dostali dotácie: Majú na potrebné vybavenie

I v obciach šalianskeho okresu sú obyvatelia pod ochranou krotiteľov požiarov. Majú ich aj v Dlhej nad Váhom.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči dostali dotácie: Majú na potrebné vybavenie
Foto: Zlatica Gregorová

Členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO) záchrannú činnosť vykonávajú bez nároku na odmenu a z ochoty pomáhať. Sú pri všetkých nepredvídateľných situáciách, ktoré ohrozujú životy občanov obce.

Dostali dotáciu

Viacerí malí chlapci snívajú o tom, že sa v dospelosti stanú hasičmi. Chlapi v špeciálnych uniformách s prilbami na hlavách a s hasičským vybavením sú totiž nielen detskými hrdinami. Sú to práve oni, ktorí pomáhajú pri požiaroch, dopravných nehodách, kalamitách a iných udalostiach.

Aby mohli bez obáv vždy okamžite reagovať, musia mať k dispozícii kvalitnú techniku aj hasičské vozidlá a na to sú potrebné financie. V Dlhej nad Váhom majú tiež Dobrovoľný hasičský zbor obce. Práve jeho činnosť nedávno podporila Dobrovoľná požiarna ochrana SR prostredníctvom dotácie.

Na servis aj prípravu

Ako uvádza obec na svojom portáli, hlavným dôvodom bolo získanie finančných prostriedkov na všetko podstatné, čo hasiči k svojej práci potrebujú. Teda na „zabezpečenie materiálno – technického vybavenia DHZO, na osobné ochranné pracovné prostriedky pre členov DHZO, odbornú prípravu členov DHZO a zabezpečenie servisu – opravy a nákup náhradných dielov na hasičskú techniku, a hasičské motorové vozidlá.“

Do termínu

Obecní dobrovoľní hasiči získali 1400 eur a túto sumu musia minúť najneskôr do 31. augusta 2018. Ak si do termínu nestihnú zaobstarať všetko potrebné, obec bude musieť vrátiť nevyužité financie už 5. septembra 2018 poskytova­teľovi dotácie. S kvalitným vybavením, ktoré získajú, budú môcť zasiahnuť operatívnejšie a predísť tak mnohým katastrofám.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM