Zlatica Gregorová Kultúra

Do Veče zavíta klaun Pepele: Pripravte si poriadne masky!

Čas od Troch kráľov do Popolcovej stredy poznáme ako fašiangy. I vy počas nich môžete zažiť nefalšovanú radosť s klaunom.

Ilustračný obrázok k článku Do Veče zavíta klaun Pepele: Pripravte si poriadne masky!
Zdroj: TASR

Fašiangové pochúťky

Bolo zvykom, že sa na dedinách aj v mestách dosýta pozabávali a vytancovali ľudia všetkých generácií. Organizovali sa fašiangové sprievody a veselé podujatia. Okrem nich sa v tomto čase piekli tradičné pochúťky. Iste aj vy poznáte a možno aj vypekáte fánky, či lekvárové šišky.

V sprievodoch dedinou môžete ešte aj dnes zbadať turoňa, kozu, cigánku, či medveďa s tradičným pochovávaním basy. Tieto zvyky nám našťastie pretrvali po dnes. Najmä pre tých najmenších sa udržiava aj tradícia karnevalov. Jeden sa bude konať už čoskoro.

Bude aj karneval

Pracovníci Spoločenského domu vo Veči a Mestské kultúrne stredisko v Šali usporiadajú Fašiangový karneval s klaunom Pepelem. Na jeho veselé kúsky sa môžete prísť pozrieť v utorok 13. februára 2018. V tento deň sa od 14.00 hod. začne riadna tancovačka ako aj množstvo súťaží, v ktorých budete môcť vyhrať lákavé ceny. Hladné brušká si naplníte všakovakými dobrotami a dobre si pochutíte. Môžete prísť aj v maskách.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM