Zlatica Gregorová Samospráva

Do škôlok nastúpi vyše sedemsto detí: Oproti vlaňajšku však počty ubudli

Maličké detičky, ktoré nastúpia do materskej školy sa už zrejme tešia na nových kamarátov. V našom meste máme 9 takýchto zariadení pod správou mesta.

Ilustračný obrázok k článku Do škôlok nastúpi vyše sedemsto detí: Oproti vlaňajšku však počty ubudli
Foto: Zlatica Gregorová

Novonarodených detí a tiež takých, ktoré by boli vhodnými adeptmi na nástup do škôlok je v posledných rokoch u nás čoraz menej. Aj tohtoročný zápis ukázal, že počet budúcich škôlkárov je nižší ako vlani.

Krok do neznáma

Každodenný doterajší režim budúceho škôlkára sa niekedy výrazne zmení. Po počiatočných bolestivých odchodoch z domu do škôlky sa v nich deťom skôr, či neskôr zapáči. Nájdu si nových kamarátov, panie učiteľky a začlenia sa do svojho kolektívu. Viete, koľko ich do materských škôl pribudne v novom školskom roku?

Májový zápis

Zápis sa uskutočnil v máji tohto roka. K septembru je podľa Spoločného školského úradu v Šali zapísaných 740 detí. Oproti minulému roku je to pokles o 28 detí. Do deviatich šalianskych škôlok tak nastúpi vyše sedemsto detičiek .

Aj osemtriedka

Najviac – 192 ich pribudne do MŠ Hollého. To je i škôlka s najvyšším počtom tried. Majú ich k dispozícii až osem. V MŠ Družstevná je zapísaných 114 detí a v MŠ 8. mája ich je 87. MŠ Okružná privíta 80 novozapísaných detí, MŠ P. J. Šafárika 79, MŠ Budovateľská 72, ZŠ s MŠ Bernolákova 54, ZŠ s MŠ Murgaša 42 a v ZŠ s MŠ P. Pázmánya s VJM bude navštevovať 20 detí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM