Zlatica Gregorová Kultúra

Do mesta prišiel Mikuláš: Nechýbali sladkosti a koč ťahaný koňmi, FOTO

Neprišiel sám, ale s celou svojou suitou. Priviezol sa kočom, ťahaným koníkmi a vôkol neho pobehovali škriatkovia. Kto? No predsa, Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Do mesta prišiel Mikuláš: Nechýbali sladkosti a koč ťahaný koňmi, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Vo štvrtok, 8. decembra do Veče zavítal Mikuláš. Pred obchodným domom sa zišlo veľa detí. Prišiel a so sebou priviezol i anjela s čertom. Privítalo ho množstvo obdivovateľov.

Mikuláša už pred 15.00 hodinou netrpezlivo očakávali deti spolu s rodičmi a starými rodičmi, či skupinky kamarátov. Onedlho už pristál na svojom koči.

Okrem neho i sprievod so škriatkami i konským záprahom.Na krátko sa prihovoril prítomným a potom sa vybral k Pribinovmu parku vo Veči. Tam už ho opäť čakali obyvatelia mestskej časti Veča i Šaľania. Svojím príchodom potešil najmä tých najmenších.

Vyzval ich, aby ak majú záujem, prišli k nemu na pódium pred Spoločenský dom a zarecitovali mu básničku. Onedlho sa už vytvoril dlhý rad, recitovaniachtivých detí, ktoré chceli potešiť Mikuláša. Niektorí mu i zaspievali obľúbenú pesničku. Mikuláš odvážlivcov odmenil sladkou maškrtou.

Vianočné trhy môžete navštíviť v Pribinovom parku od štvrtka do soboty. Vždy od 15.00 hod. je pripravený kultúrny program. Užite si predvianočnú atmosféru s tradičnými pochúťkami.

Foto: ilustračné

Do mesta prišiel Mikuláš: Stihli ste ho privítať?
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM