Zlatica Gregorová Rôzne Samospráva

Do konca roka opravia ešte tri cesty: V Tešedíkove začínajú už tento týždeň

Regionálna správa a údržba ciest Nitra, a. s. - Cestmajsterstvo Šaľa má pod správou cesty nášho šalianskeho okresu. V pláne majú ešte pár prác.

Ilustračný obrázok k článku Do konca roka opravia ešte tri cesty: V Tešedíkove začínajú už tento týždeň
Foto: Zlatica Gregorová

Starajú sa vzhľad, funkčnosť i okamžité opravy ciest. S jesenným počasím a blížiacim sa zimným obdobím majú v pláne opraviť ešte tri úseky.

Počasie hrá dôležitú úlohu

Prvá na rane je hlavná cesta v Tešedíkove. Ako sme sa dozvedeli od cestmajsterky Klaudie Braunovej, začnú ju robiť ešte tento týždeň. To však závisí nielen od plánu a pripravených cestárskych robotníkov, ale veľký podiel na uskutočnení prác má počasie.

„Začíname s rekonštrukciou cesty v Tešedíkove. Začať by sme mali v stredu 25. októbra 2017.Naša spoločnosť bude osádzať dopravné značky a asistovať budeme aj pri riadení premávky,"infor­muje cestmajsterka Klaudia Braunová.

Hotové do konca roka

Rekonštrukčné práce bude vykonávať spoločnosť Cesty Nitra. Tento úsek by mal byť hotový do konca októbra 2017. V priebehu prác bude hlavná cesta v Tešedíkove čiastočne uzatvorená. Podľa informácií Klaudie Braunovej, chystajú sa aj na ďalšie dve cesty a to je rekonštrukcia cesty v Nedede a úsek Šaľa – Vlčany. Všetko by malo byť hotové približne do polovice novembra tohto roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM