Peter Štrbo Futbal

Dlhá nad Váhom „zničila“ Podhorany, Neded už nie je na čele

Futbalisti Dlhej n/V cez víkend doslova „rozdrvili“ svojho súpera a nechýbalo veľa od „dvadsiatky“. Horná Kráľová konečne bodovala, futbalisti Močenka neprehrali už päť kôl a Neded vystriedali na čele súťaže Šurany.

[size=14]IV.li­ga[/size]

Neded nezachytil úvod zápasu a už po prvej štvrťhodine prehrával o dva góly. Domáci mali výborný vstup aj do druhé polčasu, keď v rozmedzí šiestich minút skórovali Bogyai a Csémy a vytvorili si tak nedostižný štvorgólový náskok. Neded prehral po prvýkrát v sezóne a bodová strata ho odsunula na druhú priečku za Šurany.

[size=14]Okoličná – Neded 4 : 0 (2:0)[/size] góly: 7. Faragó, 14. Gogh, 47.Bogyai, 51.Csémy

KFC chcelo konečne po prvýkrát v sezóne zabodovať a hodový zápas sa javil ako skvelá príležitosť. Horná Kráľová privítala mužstvo z hornej polovice tabuľky – Vrakúň. Domáci mali územnú prevahu, no finálna fáza im nevychádzala. Do šatní išli mužstvá za bezgólového stavu. Jediný gól zápasu vsietil pred peknou návštevou (400 divákov) z parádne zahraného priameho kopu Tomáš Kokeš. Po vylúčení súperovho hráča Végha sa domácim už podarilo ustrážiť jednogólové vedenie a pripísali si tak prvé body v sezóne, ktoré ich odlepili z posledného miesta tabuľky pred Šahy.

[size=14]KFC Tibi Horná Kráľová – Vrakúň 1 : 0 (0:0)[/size] góly: 60. T.Kokeš

[size=14]V.li­ga[/size]

Kráľová n/V otvorila gólový účet zápasu v 25. minúte, keď po faule brankára Rusznáka na domáceho hráča nariadil rozhodca pokutový kop, ktorý premenil Szilágyi. O tri minúty už domáci viedli o dva góly, keď sa po štandardnej situácii presadil Vyskoč. Hostia si v zápase veľa príležitostí nevytvorili, naopak zaslúžený tretí gól Kráľovej n/V strelil po peknej individuálnej akcii v 60. minúte Ivan. Kráľová n/V sa tak stále radí medzi najpríjemnejšie tohtosezónne prekvapenia.

[size=14]Kráľová nad Váhom – Trstice 3 : 0 (2:0)[/size] góly: 25. Szilágyi (11m), 28. Vyskoč, 60. Ivan

Tešedíkovo vycestovalo za družstvom z hornej polovice tabuľky – Ohradami, no tabuľkové postavenie v zápase príliš vidieť nebolo. Práve hostia strelili v 20. minúte z protiútoku úvodný gól duelu, presadil sa Trnkóczi. O desať minút bolo vyrovnané, keď Bognár trafil po štandardnej situácii. Náš zástupca sa však nevzdával a do vedenia sa opäť dostal gólom Račeka zo 71. minúty. Keď už to vyzeralo na trojbodový zisk hostí, v samom závere zápasu faulovali v šestnástke a následný pokutový kop bezpečne premenil Csicsay a rozhodol tak o deľbe bodov.

[size=14]Ohrady – Tešedíkovo 2 : 2 (1:1)[/size] góly: 30.Bognár, 90.Csicsay (11m) – 20.Trnkóczi, 71.Raček

Močenku sa v tejto sezóne darí nad očakávania a do zápasu s Vinohradmi tak vstupoval ako mierny favorit. Od začiatku stretnutia domáci prebrali iniciatívu, boli aktívnejší a odmenou im bol vedúci gól Paľa z 22.minúty. Ďalšie góly už mužstvá do prestávky nepridali. Poľnohospodár však mal výborný vstup do druhého polčasu, keď už v 46.minúte zvýšil vedenie domácich Dano a v nasledovnej pätnásťminútovke pridali ďalšie tri góly, ktoré rozhodli o vysokom víťazstve nášho zástupcu. Močenok nepoznal chuť prehry už päť kôl a všetci z tábora jeho priaznivcov veria, že sa séria ešte predĺži. ** [size=14]Močenok – Vinohrady 5 : 0 (1:0)[/size]** góly: 22. Paľo, 46. Dano, 48.Michalík, 56.Slíž, 62.Tichý

Vlčany mali v 6.kole voľno.

[size=14]II.tri­eda[/size]

Hájske po celý zápas len doťahovalo vedenie domácich. V druhom polčase už „Kepežď“ prehrával 3:1 no podarilo sa mu znížiť na rozdiel jediného gólu a v závere zápasu dokonca siahali hráči nášho regionálneho zástupcu na bod, rozhodca však pre postavenie hosťujúceho hráča v ofsajde gól neuznal.

[size=14]Rišňovce – Hájske 3 : 2 (2:1)[/size]

Šláger kola sa odohral na ihrisku lídra súťaže Bábu, ktorý privítal mužstvo od termálnych prameňov – Diakovce. Bojovní hostia sa v prvom polčase vďaka gólu Mikéciho dostali do vedenia. V druhom polčase však domáci zlepšili svoju hru a dvomi gólmi zvrátili nepriaznivý stav. Všetky body tak ostali v Bábe.

[size=14]Báb – Diakovce 2 : 1 (0:1)[/size] góly: Grežo, Takáč – Mikéci

Hráči Trnovca n/V stále márne hľadajú optimálnu formu a strácajú body na domácom ihrisku. V zápase s Cabajom-Čápor boli od úvodu zápasu aktívnejší, no efektivita bola na strane hostí, ktorí tromi gólmi v prvom polčase šokovali domácich fanúšikov. V druhom polčase sa domácim podarilo zásluhou kanoniera Dymáka a Ölveckého znížiť na rozdiel jediného gólu. Vytúžený „remízový“ gól však už streliť nestihli a pripísali si tretiu prehru v sezóne.

[size=14]Trnovec nad Váhom – Cabaj-Čápor 2 : 3 (0:3)[/size] góly: Dymák, Ölvecký (11m) – Kompas, Sládeček, Benčík

Seliciam v posledných kolách akosi došla „šťava“ a výsledkovo sa im nedarí. Pokles formy Seličanov sa potvrdil aj na ihrisku Lužianok, kde nastúpili bez kanoniera Benka, ktorý zvykne bývať zárukou strelených gólov. V zápase padol však len jediný a to do siete hostí, keď presne namieril Krumpál. Selice sa po výbornom štarte do sezóny postupne zosúvajú do stredu tabuľky.

[size=14]**Lu­žianky – Selice 1 : 0 (0:0)[/size] **góly: Krumpál

[size=14]III.tri­eda[/size]

V tretej triede nastrieľali cez víkend naši dvaja zástupcovia viac gólov ako všetci ostatní vo vyšších súťažiach. Žihárec privítal poslednú Veľkú Dolinu a zápas pripomínal hru mačky s myšou. Už po prvom polčase bolo jasné, že konečný výsledok bude len otázkou skóre. Ku štyrom gólom z prvého pridali domáci v druhom dejstve ďalších sedem „kúskov“. Ku cti hostí slúži, že stihli zaznamenať čestný úspech. Žihárčania sa najmä vďaka voľnu lídra z Nových Sadov opätovne dostali na čelo súťaže.

[size=14]Žihárec – Veľká Dolina 11 : 1 (4:0)[/size] góly: Mrázik 2, Tóth 2, Bujko 2, Szombathi 2, Prístavok, Bačinský, Bestro

V Dlhej nad Váhom sa diali nevídané veci. Domácich nerozhodil ani neskorý príchod súpera a už od úvodných minút sa do neho pustili s veľkou vervou, no to čo malo prísť asi neočakával ani ten najväčší optimista. Hráči Dlhej n/V od začiatku búšili do svojho súpera a veľmi rýchlo si vypracovali trojgólový náskok. Evidentne rozhodený súper nevedel na hru domácich vôbec zareagovať a tí si vytvárali jednu príležitosť za druhou a aj ich premieňali. Do šatní tak išla Dlhá so šesťgólovým vedením! V druhom dejstve pokračovala Dlhá v nasadenom tempe a už v prvej päťminútovke pridala ďalšie tri góly, čo zjavne „dorazilo“ súpera z Podhorán, ktorý v ďalšom priebehu už nevedel zastaviť rozbehnutú vlnu domácich a tí pridávali jeden gól za druhým. Výborne si počínal v strede poľa kapitán Matusz, pravý kraj zálohy zase výborne obhospodaroval Ladislav Hučko, ktorý okrem dvoch gólov na ďalších osem prihral a neraz sa na jeho adresu z publika ozývalo „dlhánsky Beckham“. Podhorany boli absolútne neškodné a poslednú 30-minútovku už túžobne očakávali záverečný hvizd. Dlhá n/V nebola ďaleko od dosiahnutia „magickej“ hranice 20 gólov v zápase, no niekoľko výborných príležitostí ostalo nepremenených. O góly stretnutia sa postaralo až osem hráčov, najúspešnejším strelcom domácich bol F. Paštéka, ktorý skóroval až päťkrát!!! Po zápase sa tak domáci dočkali zaslúžených ovácií svojich priaznivcov a od hrdla si mohli zaspievať „toto sme tu ešte nemali“.

[size=14]Dlhá nad Váhom – Podhorany 17 : 0 (6:0)[/size] góly: F.Paštéka 5, Štrbo 3, V.Meszáros 2, L.Hučko 2, Papp 2, Izsóf, Rózsa, Matusz

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.111108_Taz­ke-duely-cakaju-Hornu-Kralovu,–Neded-aj-Diakovce-.53]Ťažké duely čakajú Hornú Kráľovú, Neded aj Diakovce[/link]

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM