Zlatica Gregorová Rôzne

Detská farma Humanita oslavuje 20. výročie: Western Show a Country Bál 2017

Už podľa názvu je zrejmé, že farma je určená najmä deťom a v mene ľudskosti. Svoje miesto tu, samozrejme, nájdu i dospelí.

Ilustračný obrázok k článku Detská farma Humanita oslavuje 20. výročie: Western Show a Country Bál 2017
Zdroj: TASR

Majiteľ Bertram Beták ju založil v roku 1995. Svoje poslanie „poskytovať podporu dôležitých hodnôt v deťoch aj dospelých vykonáva už viac ako dvadsiatku rokov.“

Farma detí aj dospelých

Podľa slov majiteľa, Detská farma HUMANITA bola zriadená za účelom rozvoja sociálnych služieb, zachovania prírodných, duchovných a kultúrnych hodnôt a ochranu a podporu zdravia a vzdelávania v roku 1995. „V areáli Detskej farmy Humanita sa môžete stretnúť s množstvom zaujímavých živočíchov, sú tu napr.: koníky, pštrosy, lamy, mýval, skunk, dikobraz ale i domáce zvieratá, také typické pre slovenské dedinské dvory – žijú tu husy, kozy, ovce a pod.“, informuje majiteľ farmy. Pravdupovediac, Bertram Beták si zo začiatku prial chovať iba domáce zvieratá, neskôr sa však pridali i tie cudzokrajné, exotické, ktoré len tak človek na našom území nevidí. Vstup na farmu je celoročný, objednávajú sa väčšie skupiny. Potešia sa jednotlivcom i rodinám.

Dvadsiate výročie vzniku

Ako nám povedal Bertram Beták, práve tento rok farma oslávi svoje 20. výročie. V roku 1997 založil neziskovú organizáciu a práve preto si výročie pripomenie veľkou slávnosťou pre verejnosť. Už 5. augusta 2017 sa bude konať Western Show a Country Bál 2017. Všetko sa udeje v areáli Detskej farmy Humanita v Kráľovej nad Váhom. Vstupné pre deti na podujatie bude 3,– eurá, dospelí zaplatia 5,– eur.

Bohatý program

V celodennej show so začiatkom o 14.00 hod. uvidíte konskú štvorylku, vystúpenie klaunov, tanec s koňom – podľa slov farmára Bertrama Betáka, on sám vystúpi s koňom, ktorý nebude mať na sebe žiaden postroj a reaguje iba na „reč tela svojho pána“. Pripravených bude množstvo zábavných súťaží pre malých aj veľkých aj vozenie na koníkoch. Večer, približne o 20.00 hod. sa začne pravý Country bál s kapelou Country Fied. Bonbónikom bude veľkolepá ohňová šou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM