Zlatica Gregorová Šport

Deťom zorganizujú olympiádu: Nebude chýbať sľub ani fakľa

Letné olympijské hry inšpirujú členov učiteľov a tešia detičky materských a základných škôl. S blížiacim sa koncom školského roka si tak učitelia spolu s deťmi užijú športovania i zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Deťom zorganizujú olympiádu: Nebude chýbať sľub ani fakľa
Zdroj: TASR

Pravú olympiádu so všetkým, čo k tomu patrí, usporiadajú i v Trnovci nad Váhom. Už začiatkom budúceho týždňa 26..6. sa v ich obci uskutoční Detská športová olympiáda. Organizátormi sú pracovníci Základnej školy a materskej školy v Trnovci nad Váhom a obec Trnovec nad Váhom. Športová akcia sa bude konať v rámci obecných dní.

Detská športová olympiáda

O tom, čo všetko deti budú môcť zažiť nám porozprávala administratívna pracovníčka zo ZŠ a MŠ v Trnovci nad Váhom, Katarína Tusková. „Detskú športovú olympiádu organizujeme už dlhodobo. Hlavným organizátorom je pán učiteľ Róbert Mittermayer a pani riaditeľka Tatiana Srňáneková."

K disciplínam bude patriť skok vo vreci, beh na 100m, beh na 500m, hod na cieľ, hod na kôš, prekážková dráha, hod loptičkou, hod medicinbalom…

Vlajky, sľuby aj hymna

„Detská športová olympiáda sa začne od 8. 15 hod. Nebude chýbať zapálenie olympijského ohňa, zloženie sľubu účastníkov olympiády, hymna aj vyvesenie vlajok každého družstva a samotné zápolenia. Po absolvovaní všetkých disciplín víťazi dostanú medaily a darčeky od obce. Zakončením za športovým dňom bude futbalový zápas žiakov 9. ročníka s výberom školy. Súťažiť sa bude o putovný pohár,“ uviedla Katarína Tusková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM