Peter Štrbo Rôzne

Deti si v tábore užili: Diskomaratón a pyžamová párty!

Týždeň zážitkov! V termíne od 30. júla do 6. júla sa uskutočnil už desiaty ročník Letného detského tábora na Homôlke. Tábora sa zúčastnilo 50 detí vo veku 8 až 18 rokov. Deti si užívali pestrý program, keď nechýbali rôzne súťaže, tanec ani výlety.

Obsahová náplň tábora sa niesla v duchu základného zamerania tábora: využívanie pohybových, športových, kultúrnych a spoločenských aktivít spojených s prosociálnym vnímaním, cítením a prežívaním, zameraným na upevnenie vlastných emočných, sociálnych a spoločenských kompetencií detí a mládeže.

Program a režim tábora bol veľmi pestrý, atraktívny a zaujímavý: športovo – rekreačné aktivity na kúpalisku v Bojniciach, zabezpečenie maratónu Zumby s profesionálnou cvičiteľkou Zumby zo Šale Dianou Kurucovou, využitie vodného balónu na precvičenie si rovnováhy vo vode (ako i kyslíkovú výdrž Adriana), návšteva hradu v Trenčíne spojená s historickým predstavením „Ako Omar studňu kopal kvôli Fatime“ a strašenie na hrade / Dorka si určite spomína :-) / , diskomaratón v tancovaní, večerná pyžamová párty, súťaže o najkreatívnejšie účesy a masky, súťaže o najkrajšie pomaľované táborové tričká, súťaže v poskytovaní rôznych „služieb“: kadernícky salón, tetovací salón, masážny salón…(Relo je v masážach odborník), špeciálna diskotéka so zvláštnymi svetelnými efektmi zameranými na biele oblečenie (rozlúčková diskotéka s táborom a táborom Tramtária), súťaž o najvzornejšie udržiavanú izbu počas tábora, denné a nočné kúpanie sa v bazéne v areáli chaty, športovo-zábavné hry v rámci oddielov.

Deti boli po každom dni a nabitom programe večer príjemne unavené a spokojné. Radosť na ich tvárach sa podarilo vyčarovať aj vďaka našim sponzorom, ktorými boli hlavne rodičia detí a priatelia nášho tábora, ktorí sa postarali, aby všetky deti dostali ako spomienku na tábor rôzne upomienkové predmety, sladkosti, oblečenie, bižutériu a iné darčeky. Všetkým chcem vyjadriť vďaku v mene detí.

Veľké ďakujem patrí Zuzke Mrnkovej a Anetke Lazarovej, ktoré sú už neodmysliteľnou súčasťou letných táborov. Mňa ako vedúcu tábora obzvlášť teší skutočnosť, že z bývalých žiakov našej školy a zároveň účastníkov minulých táborov sa nám podarilo „vychovať“ si svojich nástupcov v podobe praktikantov, ktorí sú práve vďaka prežitým rokom a skúsenostiam v tábore našou skutočnou a neoceniteľnou pomocou pri práci s deťmi. Verím, že z nich časom budú skvelí táboroví vedúci.

PaedDr. Iveta Sabová vedúca tábora

letny_tabor_homolka
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM