Peter Štrbo Rôzne

Deň otvorených dverí v šalianskom archíve

V dňoch 29. – 30. septembra sa v šalianskej pobočke Štátneho archívu uskutoční deň otvorených dverí. Návštevníci si budú môcť prezrieť zrekonštruované priestory renesančného kaštieľa, čaká na nich niekoľko výstav aj zaujímavý sprievodný program.

Dvere renesančného kaštieľa budú v najbližších dňoch dokorán otvorené pre širokú verejnosť. Štátny archív v Bratislave, pobočka Šaľa totiž organizuje „Deň otvorených dverí“. Pracovníci šalianskeho archívu pripravili pre návštevníkov skutočne pestrý program.

Všetci, čo si nájdu cestu do renesančného kaštieľa v Šali, si budú môcť na prehliadke prezrieť jeho zrekonštruované priestory. Pracovníci archívu pripravili pre zvedavcov aj tri výstavy. Výstava „Škola je chrámom výchovy“ bude zameraná na históriu regionálneho školstva. Výstavy „Dejiny kaštieľa“ a „Dejiny archívu“ sa pozrú bližšie na najdôležitejšie medzníky v histórii renesančného kaštieľa či okolnosti vzniku archívu v ňom.

Súčasťou podujatia budú aj zaujímavé sprievodné programy ako písanie brkom, skladanie a maľovanie erbov, súťaž vo vyhľadávaní dokumentov, vyhotovenie voskový pečatí, prehliadka kancelárskych a skladových priestorov či odborné poradenstvo z genealógie.

Kedy? 29.9. (štvrtok) od 8:00 do 16:00 30.9. (piatok) od 8:00 do 19:00

Kde? Renesančný kaštieľ na ulici Pázmáňa

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM