Tlačové správy

Degustujte tie najkvalitnejšie vína podunajského regiónu! Nenechajte si ujsť Jarné otváranie pivníc

Skvelá akcia pre milovníkov vínka! Už onedlho môžete podstúpiť vínnu cestu naprieč juhoslovenskými vínnymi pivnicami. Cieľom akcie je predstaviť podunajský región s dôrazom na odrody, ktoré sa v našom regióne dopestujú a vyrobia.

Ilustračný obrázok k článku Degustujte tie najkvalitnejšie vína podunajského regiónu! Nenechajte si ujsť Jarné otváranie pivníc
Zdroj: TASR

Podujatie pre návštevníkov pripravilo občianske združenie Podunajská vínna cesta, ktoré sa aktívne podieľa na rozvoji vinohradníctva a vinárstva a rozvíjať vínnu a vidiecku turistiku.

„Chceme, aby sa prostredníctvom vína nahliadlo do života tu žijúcich ľudí, ich kultúry a tradícií, a aby návštevníci odchádzali nielen s pozitívnymi emóciami a zážitkami, ale aj s produktmi, ktoré tento výnimočný región ponúka,“ píšu organizátori na stránke otvorenepivni­ce.sk

Túto vínnu cestu môžete absolvovať zakúpením vstupného balíčka v hodnote 5 eur. Obsahovať bude:

  • taštička – označená logom Podunajskej vínnej cesty,
  • degustačný pohár – označený logom Podunajskej vínnej cesty a ryskou, ktorá označuje množstvo degustačnej vzorky,
  • katalóg zúčastnených vinárov, vinárstiev, pivníc a vinárskych spolkov,
  • pero.

Degustačné miesta budú otvorené 4. júna 2016 od 12,00 hod.
„Súčasťou katalógu je mapa regiónu ako aj mapa jednotlivých obcí a lokalít, kde sa podujatie uskutoční. Pri každom degustačnom mieste sú súradnice GPS. Všetky degustačné miesta budú označené. Aby ste mali uľahčenú orientáciu a aby bol prístup k degustačným miestam jednoduchší, budú šípkami označené všetky odbočky z hlavných ciest,“ vysvetľujú organizátori.

KOMPLETNÝ ZOZNAM zapojených vinárstiev nájdete TU

Vstupné balíčky si môžete zakúpiť priamo mailom alebo tel. /stumpf.igor@a­zet.sk, 0903 984 300/ Rovnako tak u všetkých zúčastnených vinárov priamo na mieste. Alebo vopred online predajom

POZNÁMKA: Podujatia sa môže zúčastniť len ten, kto je majiteľom kompletného vstupného balíčka. Degustačné vzorky sa nalievajú iba do oficiálnych degustačných pohárov. Hodnotu degustačnej vzorky ako aj cenu predávaného vína si určuje vinár. Za degustačné vzorky a víno sa platí u jednotlivých vinárov v hotovosti.

Vinárstva a pivnice, ktoré sa zúčastnia podujatia Jarné otvorenie pivníc sa nachádzajú v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, väčšinou v Hurbanovskom, Strekovskom a Štúrovskom vinohradníckom rajóne.
V sortimente bielych muštových odrôd prevládajú tradičné odrody ako Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Irsai Oliver, Rulandské biele, Rulandské šedé, Veltlínske zelené ale aj Müller thurgau, Chardonay a Sauvignon blanc. Z modrých muštových odrôd je to Alibernet, Rulandské modré, Cabernet sauvignon, Svätovavrinecké, Zweigeltrebe a Frankovka modrá.
V poslednej dobe je v regióne veľmi rozšírené pestovanie slovenských novošľachtencov a to hlavne Devín a Dunaj ale aj Breslava, Hetera, Nitra, Váh či Hron. Tieto nové odrody sú atrakciou vyhľadávanou nielen slovenskými ale aj zahraničnými milovníkmi vína.

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: AhojKomárno.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM