Zlatica Gregorová Samospráva

Ďalšie rokovanie o obchvate v Kráľovej: S vyššou cenou nepochodili

Už sme vás informovali o tom, že Slovenská správa ciest rozoslala zmluvy s cenovou ponukou. Týkali sa výkupu pozemkov kvôli obchvatu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie rokovanie o obchvate v Kráľovej: S vyššou cenou nepochodili
Foto: Zlatica Gregorová

Pozemky sú potrebné k dlhoročne plánovanej výstavbe obchvatu mesta Šaľa. Väčšina subjektov a majiteľov s ponúkanou cenou
súhlasila. V Kráľovej nad Váhom však nad navrhovanou cenou pokrútili hlavou. Dôvodom bolo, že cena je menšia oproti cene za pozemky v Šali a tak ju žiadali navýšiť.

Nižšia cena oproti Šali

Cena za pozemky v Šali je 19, 97 eur/ m2 a Kráľovej n/ Váhom ponúkli 15,98 eur/m2. To bol dôvod, ktorý poslancov aj starostu obce zdvihol zo stoličiek. Starosta Kráľovej nad Váhom Ferenc Bergendi nás nedávno informoval, že bude urgovať Slovenskú správu ciest ohľadom vyššej sumy za pozemky pod budúcim obchvatom. V posledných dňoch majú niektorí občania obavy, aby obec neprekazila tak dlho očakávanú výstavbu obchvatu. Opýtali sme sa, čo je v tejto veci nové a ako pochodil starosta obce so svojou urgenciou.

Negatívne stanovisko

Odpoveď na našu urgenciu ohľadom zvýšenia ceny bola negatívna. Slovenská správa ciest nám teda cenu za pozemky nezvýši. Toto všetko ešte prerokujeme s poslancami Obecného zastupiteľstva predpokladám koncom augusta,“ hovorí starosta Bergendi. Vyjadril názor, že je zodpovedný za obec a musí teda rozhodnúť v prospech obyvateľov.

Ako dodal, z jeho strany ani zo strany obce nejde o žiadne obštrukcie ani naťahovanie a marenie výstavby obchvatu. Starosta Kráľovej nad Váhom nám potvrdil, že prijali aj Memorandum a výstavbe nebránia, naopak, pomôže aj ich obci v neúnosných prejazdoch kamiónovej a inej dopravy. Na augustovom zastupiteľstve teda poslanci rozhodnú, ako budú v tejto veci postupovať.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM