Marek Šebeňa Rôzne

Čiastočná uzávierka bude komplikovať dopravu ešte týždeň

Čiastočná uzávierka cesty vedúcej od výjazdu zo Šale v smere do Trnovca nad Váhom poriadne skúša nervy vodičov.

Premávka na tomto frekventovanom úseku je mimoriadne hustá predovšetkým počas rannej a popoludňajšej špičky. Po uzatvorení jedného jazdného pruhu sa tu situácia podstatne zhoršila. Niektorí vodiči hovoria až o hodinovom zdržaní v zápchach, ktoré sa tu teraz vyskytujú.
K dopravným obmedzeniam tu došlo kvôli oprave povrchu krytu vozovky na ceste I/75 v úseku od 22. do 25. kilometra v smere na Trnovec nad Váhom. Premávka je tu vedená iba v jednom jazdnom pruhu. „V tomto úseku treba rátať s väčším časovým zdržaním, najmä v ranných a poobedňajších hodinách. Mesto Šaľa prosí všetkých účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť pri prechádzaní daným úsekom, no zároveň žiada, aby rešpektovali a dôsledne dodržiavali dočasné dopravné značenie,“ uviedol samostatný referent na Referáte dopravy na Mestskom úrade v Šali Miroslav Políček. „Áno, vieme o tom, že sa tu počas čiastočnej uzávierky cesty vytvárajú veľké kolóny. Opravu komunikácie realizuje Slovenská správa ciest (SSC), mesto do nej nemá ako zasiahnuť. Treba to vydržať a počas opravy sa vyzbrojiť trpezlivosťou, iná možnosť, žiaľ, nie je,“ uviedol šaliansky viceprimátor Jozef Mečiar.
O strpenie a pochopenie žiadajú vodičov aj policajti. „SSC opravuje komunikáciu na základe platného povolenia. Práce si vyžiadali aj dopravné obmedzenia. Doprava je tu vedená v jednom pruhu a je riadená svetelnou signalizáciou,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková, podľa ktorej prispieva k vytváraniu kolón aj pomerne intenzívna kamiónová doprava. Stavebné práce na tomto úseku majú potrvať až do 20. novembra. V tento deň majú byť po 16. hodine ukončené. Podľa Milana Huleja zo SSC bude tento termín dodržaný a cesta bude po rekonštrukcii sprejazdnená v oboch jazdných pruhoch.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM