Zlatica Gregorová Rôzne

Chyby v evidencii vozidiel: Označenia platených parkovaní v Šali sú mätúce

Na webovej stránke mesta Šaľa sa objavujú evidenčné čísla vozidiel, parkujúcich na území mesta. Obyvatelia však frflú.

Ilustračný obrázok k článku Chyby v evidencii vozidiel: Označenia platených parkovaní v Šali sú mätúce
Foto: Zlatica Gregorová

Kto má záujem o platené parkovisko ako poistku pre odstavenie svojho vozidla na určenom mieste, môže o túto službu požiadať na príslušnom oddelení mestského úradu. Za poplatok a súhlas od mesta je miesto vaše. Zoznam evidenčných čísel šalianskych áut, ktoré majú zaplatené miesta, je zverejnený na mestskom webe. V poslednom čase však vyvoláva zmätok v dušiach platiacich majiteľov vozidiel i okoloidúcich.

Za zmätok môžu neporiadni vodiči

Počas májového rokovania mestského zastupiteľstva sa svetlo do problematiky snažilo vniesť hneď niekoľko diskutujúcich. Poslanec Róbert Andráši skonštatoval nie prílišnú opodstatnenosť tohto zoznamu. Podľa toho, ako počul od občanov, zoznam nie vždy súhlasí s realitou.

Do diskusie sa zapojil referent dopravy a technických činností Miroslav Políček s tým, že uvedený zoznam má iba informatívny charakter. Každý občan, ktorý má akékoľvek nejasnosti v súvislosti s parkovaním v jeho okolí, môže ho osobne kontaktovať na e – mailovej adrese a referent mu po preskúmaní oznámenia rád odpovie. Ako sa vyjadril na zasadnutí, nie každý občan si splní povinnosť a oznámi zmenu v užívaní svojho automobilu, ktorá vznikne predajom alebo inou zmenou a takto narobí zmätky v evidencii “ešpézetiek“ a následnou chýbajúcou zmenou v tabuľkách pri parkovacom mieste.

Nerešpektujete výzvu mesta? Dostanete pokutu

Diskusiu doplnil i primátor Jozef Belický konštatovaním, že mesto prezistí možnosti upozornenia majiteľov vozidiel, ktorí si nesplnia svoje povinnosti pod hrozbou sankcií. To bude zrejme jediným riešením voči neohľaduplným majiteľom štvorkolesových tátošov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM