Zlatica Gregorová Samospráva

Chrípka v Šali neustupuje: Zatvorené sú ďalšie škôlky

Nedávno ste sa z nášho portálu dozvedeli, že Nitriansky kraj má vysoký výskyt chrípkových ochorení. Ochorenie zistili v 4838 prípadoch.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka v Šali neustupuje: Zatvorené sú ďalšie škôlky
Zdroj: TASR

Na vine je najmä chrípka

Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva, v Nitre bolo v minulom týždni zaznamenaných celkovo 17 257 akútnych respiračných ochorení. Do Šale a okolia si to namieril chrípkový vírus. Ten sa postaral o prerušenie vyučovania v jednej škôlke a už sa zatvorili ďalšie.

Chýba skoro polovica!

Po tom, čo boli zatvorené brány Materskej školy na Budovateľskej ulici v Šali, sa už nevyučuje ani v Materskej škole na Družstevnej ulici. Ako vyhlásila hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, „chýba až 43% detí! Chrípkové prázdniny budú mať deti od stredy 21. februára do budúceho pondelka. Deti pôjdu opäť do škôlky 27. februára. Absencia detí dosiahla vysokú úroveň aj v zariadení Detský svet Marie Montessori v Šali. Deti sa do jasieľ a materskej školy vrátia 26. februára," povedala Erika Kollerová.

Ďalšie škôlky sú zatvorené!

Podľa aktuálnych informácií „kvôli zvýšenému výskytu chrípky a akútnych respiračných ochorení v Materskej škole pri ZŠ P. Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským v Šali bude prerušený výchovno-vzdelávací proces v termíne od 22. 2. 2018 do 28. 2. 2018. Prevádzka materskej školy bude znovu obnovená od 1. 3. 2018 (štvrtok). Chrípka a jej podobné ochorenia zatvárajú aj MŠ Šafárika. Detičky zostanú doma od 22. februára do 28. februára. Do škôlky sa vrátia vo štvrtok, 1. marca,“ dodala Erika Kollerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM