Zlatica Gregorová Šport

Chodec Daniel Kováč uspel: Dostal dotáciu od nadácie

Naše mesto je známe svojimi úspešnými športovcami. Medzi nich už patrí aj chodec Daniel Kováč.

Ilustračný obrázok k článku Chodec Daniel Kováč uspel: Dostal dotáciu od nadácie
Zdroj: TASR

Oddiely hádzanárov, hádzanárok, voltižérov, či tanečníkov a mnoho iných dosahujú vynikajúce výsledky v kategóriách družstiev alebo jednotlivcov. Medzi nich už patrí aj chodec Daniel Kováč.

Snaživý šaliansky chodec

Pätnásťročný chlapec s veľkými snami. Tréner Peter Mečiar o spoluprácu s ním sprvoti nejavil záujem. Chlapec s problémami nebol prototyp budúceho úspešného športovca. Karta sa však obrátila. Daniel začal poctivo trénovať pod jeho vedením a úspechy sa dostavili. Rodák zo Šale tak reprezentuje svoje mesto v chodeckej športovej disciplíne. Naposledy sa zúčastnil Majstrovstiev sveta do 17 rokov v kenskom Nairobi v chôdzi na 10 kilometrov.

Získal najvyššiu dotáciu

Jeho snahu si všimli aj členovia Nadácie Slovenského olympijského výboru. Pomáhajú mladým športovcom preraziť a na ich ceste im poskytnú finančnú dotáciu, využiteľnú na ich športovanie. V 2. ročníku grantového programu UKÁŽ SA! rozdelili 30-tisíc eur pre víťazov internetového hlasovania. Daniel Kováč mal tak možnosť získať štedrý príspevok na prípravu k ďalším úspechom. Hlasovať za nášho chodca ste mohli aj vy. Šťastie a hlasy stáli na jeho strane. Získal 1.miesto v TOP 12. V kategórii atletika dostane príspevok 4000 eur. Tie budú iste dobrým odrazovým mostíkom k uskutočneniu jeho aj trénerových športových snov.

„Teší nás, že do druhého ročníka tohto grantového programu sa zapojilo takmer až 116 mladých športových talentov. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o viac ako 40 projektov. Opäť sa ukázalo, že mladí športovci majú chuť aj odvahu zabojovať nielen na športoviskách ale aj v rámci grantov. Veríme, že motivujúca finančná podpora zo strany Nadácie SOV im pomôže rozvíjať ich športový talent,“ povedal Anton Siekel, prezident  Slovenského olympijského výboru na nadačnom webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM