Zlatica Gregorová Samospráva

Cesty a chodníky si vzali na paškál: Ktoré úseky v Šali opravia najskôr? FOTO

Komisia pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu pri MsZ v Šali sa stretla i v marci tohto roka. Jej členovia prerokovali aktuálnu situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Cesty a chodníky si vzali na paškál: Ktoré úseky v Šali opravia najskôr? FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Ako členovia komisie skonštatovali, „komunikácie a chodníky sú v zlom technickom stave.“ Na stretnutie si prizvali aj toho najpovolanejšieho, ktorý má šalianske chodníky a cesty pod palcom, Miroslava Políčka.

O chvíľu začnú

Referent dopravy a technických činností z MsÚ Šaľa, Miroslav Políček podľa sala.sk, prítomných oboznámil s najbližšími opravami ktoré mesto plánuje. Na rokovaní zdôraznil, že sa urobí rekonštrukcia Dolnej ulice a taktiež aj chodník na Nitrianskej ulici. Ako doplnil Miroslav Políček: „jamy na všetkých chodníkoch v celom meste sa budú lokálne opravovať asfaltovou zmesou.“ V pláne je i oprava Krátkej a v priebehu budúceho roka by chcelo mesto zreparovať ul. B. Nĕmcovej, Vajanského aj Okružnú ulicu v Šali.

Problémy s parkovaním

Podľa členov komisie je negatívny stav pred materskými školami, keď sa nie každému vodičov pošťastí zaparkovať tam, kde má. A tak vznikajú situácie, že sa obyvatelia domov a bytov nemôžu dostať do vlastnej garáže. Ako príklad uviedli členovia komisie v zápisnici, Družstevnú ulicu, ktorá je problematická a taktiež je to zlé na Hornej ulici, pred ZŠ J. Murgaša. Treba však podotknúť, že Horná ulica by mala byť zrekonštruovaná a potom by sa snáď dopravná situácia v tejto časti Šale mala znormalizovať. Všetko však závisí od toho, kedy k rekonštrukcii ulice dôjde.

Ako sme vás nedávno v článku informovali, mesto dostalo stavebné povolenie, dvaja obyvatelia tejto ulice však voči dlhodobo plánovanej oprave cesty majú výhrady a tak je teraz ťažké predpokladať, kedy presne sa s opravami lokality začne.

Plocha pri tržnici

Mesto v týchto dňoch zrekonštruovalo plochu pri bývalej tržnici. Tu dnes sídli obytný dom s parkovaním. Neďaleko tohto objektu stoja vynovené predajné kovové pulty so zastrešením. Nová betónová plocha bude podkladom pre niekoľko ďalších predajných kovových pultov. Tie sú vynovené a pripravené na nápor kupujúcich.

Nahláste problematické miesta

Šalianska radnica bude riešiť akútne výmole a iné cestné problémy operatívne. Na problematické miesta, kde sú jamy, alebo tam chýba asfalt, je dobré vopred radnicu upozorniť. Tak budú môcť poškodené plochy čo najskôr opraviť.

FOTO, Cesty a chodníky si vzali na paškál: Ktoré úseky v Šali opravia najskôr?
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM