Peter Štrbo Hádzaná

Cestujeme k dvojnásobnému hádzanárskemu majstrovi

Najzaujímavejším duelom 22. kola medzinárodnej hádzanárskej WHIL má byť podľa odborníkov duel bratislavských policajtiek, proti šalianskemu Duslu, ktoré je vraj v tomto dueli miernym favoritom.

Suverén posledných dvoch ročníkov hádzanárskej WHIL z pohľadu Slovenskej hádzanej ŠKP Bratislava, ktorý si vybojoval dva posledné majstrovské tituly prechádza v tomto ročníku zatiaľ dosť ťažkým obdobím, nakoľko na začiatku, ale aj v priebehu tohto ročníka prišlo na poste trénera, ale aj v hráčskom kádri k viacerým zmenám, čo sa aj odzrkadľuje na jeho súčasnom postavení v tabuľke. Hlavne odchod reprezentantky Petry Beňuškovej do Mostu po polovičke súťaže je citeľný, nakoľko ŠKP Bratislava sa nepodarilo v posledných šiestich majstrovských dueloch zvíťaziť (o. i. remizoval doma 25:25 s Pískom, prehral 23:28 s Mostom, remizoval 25:25 s Trenčínom,…). Na druhej strane však dokázali hráčky ŠKP na domácej palubovke poraziť favoritov: Zlín 28:25, Bánovce n/B 29:26, Veselí 20:19, ale aj Olomouc v pomere 30:22.

Tieto rôznorodé výsledky ŠKP môžu veľa napovedať, ale prvoradá bude hra a výkon zvereniek šalianskeho trénera Michala Lukačína. Aj keď nastúpili naše hádzanárky v poslednom kole proti Jindř. Hradcu bez Bérešovej a Vidiečanovej bodovali naplno. Ak sa im podarí eliminovať v Bratislave najlepšie strelkyne domácich : H. Janšákovú, Kertészovú a Kochanovú, ako aj exšalianky Gáborovú a Štetákovú v drese ŠKP, mohli by sa v sobotu (hrá sa od 17. 30 hod.) vracať z metropoly Slovenska s bodovým ziskom. V strede týždňa predohrali zápas Zlín – Písek (hostia štartujú v štvrťfinále Challenge cupu), v ktorom nakoniec vyhral Zlín 31:29 (18:14) a bodovo dostihol druhé Michalovce. Hráčka Písku Luzumová sa vďaka šiestim gólom, ktoré zaznamenala do siete Zlína, posunula na tretie miesto v tabuľke najlepších strelkýň.

V zostávajúcich dueloch 22. kola WHIL sa stretnú dvojice: Partizánske – Veselí n/M; Olomouc – Trenčín; Bánovce n/B – Poruba; Jindř. Hradec – Slávia Praha a Michalovce – Most, ale väčšie prekvapenie odborníci v týchto dueloch nečakajú.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM