Peter Štrbo Hádzaná

Cesta k úspechu v Bánovciach vedie cez Tóthovú

V 20. kole cestujú naše hádzanárky do neďalekých Bánoviec n/B, kde na nich bude okrem horúcej palubovky a kvalitného súpera čakať aj najlepšia strelkyňa súťaže Alžbeta Tóthová.

Práve táto hráčka ešte v minulom ročníku WHIL-ky obliekala dres šalianskeho Dusla je hlavnou osobnosťou nováčika súťaže, ktorý je v súčasnom priebehu aj jej zásluhou na 8. mieste tabuľky, keď v doterajších 18 zápasoch (má o zápas menej) nazbieral 18 bodov. Veľkú zásluhu na tomto bodovom zisku má práve Tóthová, ktorá doposiaľ nastrieľala do sietí súperov 188 gólov a má pred druhou v poradí Klárou Černou (Slávia Praha) náskok 49 gólov. Práve v prvom vzájomnom súboji v Šali, v dueli bohatom na góly, sme vyhrali 37:36 (18:18) najviac gólov: Vidiečanová 8, Szarková a Bérešová po 6,… Tóthová strelila 16 gólov, čo je doposiaľ najvyšší počet gólov v jednom dueli v prebiehajúcom ročníku WHIL – ky. Ďalších sedem pridala legionárka Sušec a štyri krídlo Surovčíková. Vzájomný duel bude veľmi dôležitý pre oba kolektívy, nakoľko môže veľa napovedať do nasadenia slovenských družstiev do play – off. Nováčik súťaže HK Gábor Bánovce n/B sa netajil už pred súťažou, že chce vážne prehovoriť do boja o medaily a zdá sa, svoj plán a zámer aj dodrží. V 19. kole mal náš súper voľno, nakoľko sa jeho duel vo Veselí n/M nehral pre chrípkové ochorenie. Súboj so Šaľou hodnotia české média ako jeden zo šlágrov , v ktorom rozhodne vraj to ako si poradí šalianska defenzíva s Tóthovou a búrlivým obecenstvo. Naše dievčatá si aj zásluhou dostatočnej diváckej kulisy v šalianskej hale na búrlivú atmosféru zvykli (viď posledné zápasy s Pískom,Veselím, či Porubou) a ak sa im podarí neutralizovať Tóthovú nemusia sa vracať domov bez bodového zisku.

V zostávajúcich dueloch 20. kola sa stretnú v piatok dvojice: Michalovce – Trenčín, ŠKP Bratislava – Most a v sobotu: Olomouc – Zlín, J. Hradec – Veselí n/M, Partizánske – Písek, Poruba – Slávia Praha a o 18. 00 hod. Bánovce n/B – Šaľa. V stredu sa uskutočnila dohrávka, v ktorej prehralo doma Partizánske so Zlínom 13:27, ktorý sa tak prebojoval na tretie miesto tabuľky.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM