Zlatica Gregorová Kultúra

Centrum voľného času má nový krúžok: Decká sa v ňom učia moderovať

Krúžky sú miestom, kde nájdu i ostýchavejší nových kamarátov. Majú ich aj v Močenku.

Ilustračný obrázok k článku Centrum voľného času má nový krúžok: Decká sa v ňom učia moderovať
Zdroj: TASR

Centrá voľného času sú po celom Slovensku. Slúžia predovšetkým na odreagovanie školákov od ich povinností a zároveň v menej formálnom prostredí zažijú mnoho zaujímavého. V týchto inštitúciách majú v ponuke mimoškolskú činnosť zábavného aj vzdelávacieho charakteru.

Jedno – CVČ Slniečko je súčasťou Základnej školy v Močenku. Krúžkovú činnosť vedú miestni učitelia, aj externí pracovníci. V tohtoročnej školskej ponuke majú skoro tridsiatku krúžkov, z ktorých si iste vyberie každý.

Okrem divadelného krúžku tu majú aj Krúžok Slovenského jazyka a literaúry a Malý Matičiarik. Zrejme viac pre dievčatá je obľúbená návšteva Krúžku šikovných rúk a MIŠ – MAŠ, ktorý zahŕňa poznatky z údržby, športu a varenia. Vedie ho riaditeľ školy Eduard Lacko, podobne aj Akvaristicko – teraristický krúžok. Zaujímavosťou je krúžok hasičov a mladých poľovníkov.

Krúžok o televíznej tvorbe

Tieto bonbóniky dopĺňajú športovo aj vzdelanostne ladené druhy, ako je hádzanársky, šachový, či matematický krúžok. Novinkou je však Televízna tvorba. Vedúcim je Lukáš Lacko, ktorý sa prostredníctvom obecného webu vyjadril, že deti sa v ňom naučia všeličo zo zákulisia televízie. Deti tak nahliadnu do tajov tohto kumštu, spoznajú grífy moderovania, čo – to sa dozvedia o práci kameramana a skúsia si vytvoriť svoju televíznu reportáž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM