Veronika Zeiselová Samospráva

Celomestská deratizácia: Vieme, koho sa týka povinnosť vykonať ju

Ešte v septembri počas zasadnutia mestského zastupiteľstva bol poslancami schválený návrh o celomestskej deratizácii. Teraz prišiel jeho čas! Prečítajte si, od kedy do kedy bude deratizácia prebiehať a koho sa týka.

Ilustračný obrázok k článku Celomestská deratizácia: Vieme, koho sa týka povinnosť vykonať ju
Zdroj: TASR

Poslanci sa na septembrovom zastupiteľstve zaoberali návrhom Všeobecne záväzného nariadenia o celomestskej deratizácii. Rozhodli sa ho prijať v predloženom znení. „Mesto Šaľa v záujme utvárania zdravých podmienok a zdravého spôsobu života a práce obyvateľov mesta v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šaľa č. 13/2014 o celomestskej deratizácii vyzýva povinné subjekty k vykonaniu deratizačných opatrení v spoločnom termíne od 13. októbra do 16. novembra 2014 v trvaní 5 týždňov,“ uvádza mesto na svojej úradnej tabuli.

Termín od 13. októbra do 16. novembra 2014 v trvaní 5 týždňov je záväzný pre všetky povinné subjekty. Je na každom z nich, aby si zabezpečil osob alebo firmu oprávnenú na deratizáciu.

Kto je povinný vykonať deratizáciu?

Povinnosť vykonať opatrenia na reguláciu živočíšnych škodcov vyplýva povinným osobám zo zákona. Ide napríklad o prevádkovateľov školských zariadení, zariadení sociálnych služieb, potravinárske prevádzky, výrobne a predajne krmív, prevádzkovatelia zariadení na chov zvierat vo veľkochovoch, resp. drobnochovoch, reštauračné a kuchynské zariadenia, zariadeniach rýchleho občerstvenia, bytové domy, rodinné domy, kde sa chovajú zvieratá, prevádzkovatelia rozvodov kanalizačnej siete a tepelných rozvodov, prevádzkovatelia skládok a pod. Protokol o vykonaní deratizácie je potrebné odovzdať na mestskom úrade do konca novembra 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM