Veronika Zeiselová Krimi

Čakal na nich smutný pohľad: Ihrisko v Šali ešte ani nedokončili a už zaútočili vandali!

Časť plota pri jednej zo vstupných brán na novom detskom ihrisku na ulici Novomeského v Šali zničili neznámi vandali. Upozorňuje na to občianske združenie s rovnomenným názvom, ako je názov ulice, kde sa tento areál pre deti nachádza.

Ilustračný obrázok k článku Čakal na nich smutný pohľad: Ihrisko v Šali ešte ani nedokončili a už zaútočili vandali!
Zdroj: Dnes24.sk

Detské ihrisko svojpomocne v posledných mesiacoch budujú jeho členovia s partnermi. Škoda predstavuje niekoľko desiatok eur.

„Je nám ľúto, že sa nájdu takí ľudia, ktorí si nevážia prácu iných. Našou snahou je vybudovať na sídlisku miesto, kde sa budú stretávať rodiny s deťmi. Žiaľ, vyzerá to tak, že táto snaha vychádza nazmar a neznámi páchatelia sa postarajú o to, aby ihrisko neslúžilo svojmu účelu,“ hovorí predseda združenia Rastislav Gabera. Dodal, že za obeť padla časť plota pri jednej zo vstupných brán. Členovia združenia ju po poškodení opravili. Susedov i ďalších obyvateľov prosia, aby v prípade, ak vidia poškodzovanie ihriska, nech okamžite volajú políciu na telefónnom čísle 158. Ihrisko, ktoré bude oficiálne dokončené až budúci rok, bolo v týchto dňoch k dispozícii v obmedzenom režime.

Plot ohradzuje vyše tisíc metrov štvorcových. Celková výstavba stála približne 1 400 eur. Peniaze na stavbu plota, ktoré zahŕňa takmer 40 stĺpikov a približne 100 m pletiva, získalo združenie od sponzorov. Súčasťou sú aj dve vstupné brány, neďaleko ktorých budú tabule s prevádzkovým poriadkom nového detského ihriska. Združenie zvažuje, že kvôli ochrane areálu nainštaluje na miesto kamerový systém. Vďaka záberom bude môcť lepšie odhaliť ďalšie poškodenia. V prípade odhalenia vinníkov postúpi vec na ďalšie konanie policajnému zboru, aby boli páchatelia stíhaní (v prípade, ak bude škoda prevyšovať určitú čiastku) za prečin poškodzovania cudzej veci.

Zdroj: OZ Novomeského Foto: OZ Novomeského

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM