Zlatica Gregorová Rôzne

Čaká nás víkend: Využite ho podľa svojich predstáv

O tom, že zima sa blíži, niet pochýb. Sv. Martin na bielom koni docvála už v sobotu, oslávte ho so skvelými podujatiami.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás víkend: Využite ho podľa svojich predstáv
Foto: Zlatica Gregorová

Počas dvoch dní sa môžete dosýta vyšantiť pri divadielku, či filme, upliesť si niečo z pedigu, alebo ísť povzbudzovať našich športovcov.

KULTÚRA & ZÁBAVA

28. október 2017 – 11. november 2017, Dom ľudového bývania, Šaľa

DUŠIČKOVÉ LAMPÁŠE

Podujatie pre malých aj veľkých organizuje Ponitrianske múzeum v Nitre spolu so svojou pobočkou Domom ľudového bývania v Šali. V priestoroch historického objektu sa kná výstava maľovaných lampášov. Pohľady na ne vám spríjemnia jesenné chvíle.

11. 11. 2017 (sobota) 14. – 16.00 hod., Coworking Šaľa

HRÁME SA S PEDIGOM

Coworking tentoraz usporiada Workshop pre deti od 12 rokov. Ak sa ho plánujete zúčastniť, prineste si so sebou podložku. Spoločne si vytvoríte zvonček, či ozdobu na stromček.Vstupné je 9 eur.

12. november 2017 16.00 hod., DK Šaľa – Bábková sála

Kocúr v čižmách

Bábkové divadielko BUM BÁC uvádza klasickú rozprávku . Vstupné 2,50 eur.

ŠPORT

KARATE

11. november 2017 10.00 hod. Mestská športová hala Šaľa

Majstrovstvá Slovenska v karate mládeže, juniorov a seniorov sa uskutočnia už v najbližšiu sobotu.

FUTBAL

11. november 2017 13.30 hod.

II. trieda GA – ŠA OBFZ Galanta

FK VEČA – TRNOVEC NAD VÁHOM

KINOTIPY KINA ŠAĽA

11. november 2017 20.00 hod.

Vražda v Orient Exprese(Murder on the Orient Express)

Každý je podozrivý. Réžia: Kenneth Branagh  •  Podľa predlohy: Agatha Christie  •  Scenár: Michael Green, Michael Green  •  Hrajú: Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Lucy Boynton, Willem Dafoe, Josh Gad, Judi Dench, Olivia Colman, Miranda Raison, Derek Jacobi, Adam Garcia  •  Hudba: Patrick Doyle Agatha Christie je jednou z najznámejších a najpredávanejších spisovateliek všetkých čias a príbeh 13 cestujúcich podozrivých z vraždy a zároveň uviaznutých v luxusnom vlaku Orient Express patrí medzi jej najznámejšie detektívky.

11. november 2017 17.30 hod.

Snehuliak(The Snowman)

Hrajú: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Chloë Sevigny, Val Kilmer, J.K. Simmons, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, James D'Arcy, Jamie Clayton, Sofia Helin, Ronan Vibert, Jakob Oftebro, David Dencik, Alec Newman, Jo Nesbø, Jonas Karlsson, Silvia Busuioc, Peter Dalle, Irina Kara, Martin Grid Toennesen  •  Réžia: Tomas Alfredson  •  Podľa predlohy: Jo Nesbø  •  Scenár: Hossein Amini, Matthew Michael Carnahan  •  Kamera: Di­on Beebe

11. november 2017 16.00 hod.

Spievankovo a Kráľovná Harmónia

Obľúbené hudobné príbehy pre deti sa vracajú na plátna kín! Rozprávkovej krajine Spievankovo vládne dobrosrdečná kráľovná Harmónia. Jej úlohou je zaistiť, aby sa z krajiny nikdy nevytratila hudba, spev a dobrá nálada. Avšak obyvateľom Spievankova sa hudba akosi odcudzila, hudobné nástroje zapadli prachom, spev utíchol, dobrá nálada sa vyparila. Harmónia preto povolá Spievanku a Zahrajka, aby jej pomohli do krajiny prinavrátiť stratenú chuť hrať, spievať a tancovať, a zachránili tak dušu celého Spievankova.

12. november 2017 20.00 hod.

Všetko najhoršie(Happy Death Day)

Zobuď sa. Ži svoj deň. Nechaj sa zabiť. Znova. Réžia: Christopher Landon  •  Scenár: Chris­topher Landon, Scott Lobdell  •  Hrajú: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton  •  Kamera: Toby Oliver  • Hudba: Bear McCreary. Aké to je, keď uviaznete v jednodennom časovom úseku, ktorý vždy skončí vašou vraždou? Dosť hrozná predstava. Presne to zažíva v thrilleri “Všetko najhoršie” študentka Tree (Jessica Rothe) a neostáva jej nič iné ako nájsť svojho vraha skôr, ako ju znova zabije.

12. november 2017 18.00 hod.

Mečiar

Réžia: Tereza Nvotová  •  Scenár: Tereza Nvotová, Jozef Krajbich. Keď v roku 1989 padol v Československu totalitný komunistický režim, mala Tereza jeden rok. Lídri Nežnej revolúcie sa vtedy rozhodli usporiadať konkurz na ministra vnútra, do ktorého sa prihlásil Vladimír Mečiar, v tom čase neznámy podnikový právnik zo slovenského vidieka. Vladimír Mečiar sa po úspechu v konkurze dostáva až na politický vrchol, odkiaľ vládne krajine radom diskutabilných praktík. Na pozadí udalostí, akými sú rozdelenie Česko-Slovenska či únos syna prezidenta Slovenskej republiky, Tereza a jej rovesníci prežívajú svoje detstvo.

12. november 2017 14.00 hod.

Príšerákovci(Happy Family)

Tak trochu strašidelná rodinka. Réžia: Holger Tappe  •  Scenár: David Safier, Catharina Junk  •  Hudba: Hendrik Schwarzer Wishbonovci nie sú práve šťastná rodinka. Mama Emma má kníhkupectvo, ktoré je pred krachom, otec Frank je prepracovaný a každý deň trpí pod tyranským šéfom. Dcéra Fay je nešťastná, hanblivá tínedžerka a syn Max je síce matematický génius, ale v škole ho ostatní šikanujú. Lenže tie skutočné problémy na Wishbonovcov ešte len čakajú…

Vstupné : 4 eurá

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM