Zlatica Gregorová Iné športy Šport

Blížia sa parkúrové preteky: Strávite na nich 1. máj?

Kone a jazdectvo majú v našom meste tradíciu. Nikoho neprekvapí, že tu máme kluby, ktoré dosahujú úspechy doma i za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa parkúrové preteky: Strávite na nich 1. máj?
Zdroj: TASR

S piatym mesiacom v roku prichádza čas na jedinečné podujatie. Navštíviť ho môžete aj vy.

Škola so štúdiom jazdectva

Stredná odborná škola v Šali je známa tým, že sa tu mládež môže venovať štúdiu chovu koní aj jazdectvu. Kto koňmi žije, pre toho je tento odbor ideálny. Študent tu vie skĺbiť svoju záľubu a zároveň získať mnoho praktických ale aj teoretických vedomostí. Škola sa nielen zúčastňuje rôznych jazdeckých podujatí, ale ich aj organizuje.

Parkúrové preteky

Už 1. mája 2018 na Sviatok práce usporiadajú Prvomájové parkúrové preteky. Konať sa budú v areáli školy a začnú sa o 10.30 hod. Ako organizátori uviedli, program budú tvoriť parkúrové súťaže do 90 cm – limitovaný čas, Skok Z, Skok ZL. Svoje detské sny si splnia i najmenší, pre ktorých je pripravené vozenie detí na koni. Pokochať sa budete môcť aj pohľadom na umenie našich voltižérov.

Súťažný guláš

Špecialitou tohto spoločensko – športového podujatia bude varenie gulášu. Súťažiť medzi sebou bude tím učiteľov a žiakov Strednej odbornej školy v Šali. Okrem teplého jedla budú na zahnanie hladu k dispozícii pagáče, koláče, mixované nealko. Deti do 15 rokov zaplatia 0,50€ a dospelí 1€ vstupné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM