Zlatica Gregorová Rôzne

Blíži sa víkend: Tešte sa na voľné dni, strávené v Šali a okolí

Vonku vládne zima a nás láka prežiť čas pod dekou so šálkou horúceho čaju. Okrem príjemného ničnerobenia možno zatúžite vybehnúť aj do prírody.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa víkend: Tešte sa na voľné dni, strávené v Šali a okolí
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem prechádzky môžete zájsť aj na zápas našich hádzanárov a poriadne ich povzbudiť k skvelým výkonom. A čo tak behnúť do šalianskeho kina, či na fašiangový ples?

KULTÚRA

17. február 2018 19.00 hod., Dlhá nad Váhom

FAŠIANGOVÝ BATÔŽKOVÝ PLES

Obecné zastupiteľstvo v Dlhej nad Váhom vás pozýva na kultúrne podujatie, ktoré sa bude konať v miestnom kultúrnom dome. Príjemnú atmosféru vám vytvorí zoskupenie Retrock Party Band.

ŠPORT

HÁDZANÁ

17. február 2018 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

Hádzaná – 18. kolo MOL ligy

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce

FUTBAL

18.02.2018 12.00 hod., Futbalový štadión Šaľa

Priateľský futbal

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Lozorno (III. liga)

KINOTIPY KINA ŠAĽA

16. 2. 2018 – 17. 2. 2018 20.00 hod.

Čierny panter (Black Panther)

Po udalostiach, opísaných vo filme Captain America: Občianska vojna, sa bojovník T' Challa po smrti svojho otca, vládcu Wakandy, vracia domov, aby sa stal novým kráľom tejto skrytej, avšak technologicky vyspelej africkej krajiny. Objavuje sa však dávny nepriateľ a tak musí T'Challa zmobilizovať svojich spojencov a ako Čierny Panter využiť všetky schopnosti, aby zabránil vojne, ktorá by ohrpzila Wakandu aj celý svet…

17. 2. 2018 17.30 hod.

Ja, Tonya (I, Tonya)

Film „Ja, Tonya“ ponúka komédiu i drámu a jeho hlavnú hrdinku, s celkovou jej dravosťou a neskrotenými emóciami, jednoducho nejde nemilovať. Výbušná, konfliktná a impulzívna Tonya Hardingová mala od bežnej predstavy sladkej žmurkajúcej bábiky a princezničky tancujúcej na ľade veľmi ďaleko. Vztýčený prostredník namiesto úklonu, cigareta namiesto iontového nápoja, vycerené zuby namiesto ľúbezného úsmevu. Asi viac zviera ako nežná kráska. I napriek tomu sa z úplnej ničoty zabudnutého amerického malomesta vypracovala na krasokorčuliarsku šampiónku. Tonya Hardingová vošla do histórie vďaka spojeniu s brutálnym útokom na jej olympijskú súperku Nancy Kerriganovú. Organizovala ho sama, vedela o ňom alebo sa iba stala obeťou následnej štvanice? Útok bol nedomyslený, ešte horšie prevedený a stal sa úplnou senzáciou…

17. 2. 2018 – 18. 2. 2018 16.00 hod.

Snehová kráľovná: Tajomstvo ohňa a vody (Snezhnaya korolova 3: Ogon i led)

Pokračovanie populárnej animovanej série je opäť plné dobrodružstva, zábavy i kúziel. Potom, čo Gerda porazila Snehovú kráľovnú a oslobodila svojho brata Kaya, má pred sebou ďalšiu úlohu: nájsť rodičov unesených Severným vetrom a dať celú rodinu zase dohromady. Na tejto výprave Gerdu a Kaye sprevádzajú starí aj noví priatelia a keď narazia na starobylý čarovný trolský Kameň ohňa a ľadu, prestávajú sa udalosti vyvíjať podľa ich pôvodných plánov. Dokážu spoločne skrotiť mocné magické sily?

18.2. 2018 20.00 hod.

Podoba vody (The Shape of Water)

V utajovanom americkom vládnom laboratóriu prebiehajú experimenty s podivuhodným obojživelným monštrom nájdeným v Amazónii. Vie sa o ňom veľmi málo – domorodci ho uctievali ako boha, môže dýchať na vzduchu aj pod vodou, podobá sa človeku a je považovaný za nebezpečného tvora. V laboratóriu ho väzní a bezohľadne skúma ambiciózny vládny agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zaobchádza s ním skôr ako s biologickým materiálom než ako so živou bytosťou. Svojím experimentovaním neberie ohľad na to, či objekt skúmania zostane na žive alebo nie…

18.2. 2018 17.30 hod.

Daj mi tvoje meno (Call Me By Your Name)

Keď si Eliovi rodičia pozvú na leto do domu hosťa, sedemnásťročný tínedžer z toho nie je vôbec nadšený. Spočiatku sa zdá, že s americkým študentom Oliverom toho nemajú veľa spoločného, no keď spolu začnú tráviť viac času, rozvinie sa medzi nimi niečo oveľa hlbšie než len priateľstvo… Film si po premietaní na New York Film Festival vyslúžil najdlhší potlesk v 55-ročnej histórii festivalu.

Vstupné: 5€

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM