Peter Štrbo Rôzne

Bleskovky z magistrátu

Prečítajte si akú novinku pripravilo mesto pre všetkých poriadkumilovných občanov Šale, kedy by mal byť nový mestský web uvedený do prevádzky a ako to momentálne vyzerá s avizovaným prepúšťaním na Mestskom úrade v Šali.

[size=14]**Mesto môžete oddnes upozorniť na neporiadok **[/size]

Mesto Šaľa zverejnilo na svojom webe novinku. Občania mesta môžu oddnes informovať magistrát o neporiadku v Šali veľmi efektívne. „Ak viete o mieste, ktoré treba upratať, napíšte nám na adresu poriadok@sala.sk informáciu o lokalite mesta (verejný priestor), ktorá je znečistená. Pracovníci zodpovední za poriadok v meste zabezpečia jej prednostné vyčistenie,“ píše sa na portáli mesta Šaľa.

[size=14]Nový mestský web už čoskoro[/size]

Mestská internetová stránka, ktorá je podľa mnohých užívateľov, ale i činovníkov mesta neprehľadná, prechádza už niekoľko týždňov prestavbou. Zjednodušiť by sa malo vyhľadávanie a zlepšiť užívateľský komfort. Podľa dostupných informácií by mal byť nový web k dispozícii od 1. septembra.

[size=14]Prepúš­ťanie sa zatiaľ nekoná[/size]

Novú organizačnú štruktúru plánovala radnica zaviesť od 1. apríla, no zatiaľ k tomu nepristúpila. Počítalo sa s redukciou desiatich pracovných miest a znížením platov o desať percent ostatným zamestnancom. Pracovné miesta mali zaniknúť na všetkých odboroch okrem odboru školstva, sociálnych vecí a kultúry. „Dnes sa neodvážim povedať, že bude po novej štruktúre prepustených desať ľudí, keď nám možno nakoniec z tej štruktúry nevyjde, že to bude toľko. My chceme v prvom rade racionalizovať prácu, nejde o ľudí, ale o prácu,“ vyjadril sa primátor Šale Martin Alföldi pre agentúru SITA. Vypracovanie návrhu novej organizačnej štruktúry a odmeňovacieho poriadku je jednou z úloh novej prednostky Daniely Vargovej. „Po predložení návrhu je nutné prediskutovať ho s odbormi, až potom môže nadobudnúť platnosť,“ doplnil pre agentúru SITA primátor Šale. Úspora na platoch mala v roku 2012 dosiahnuť 120 000 eur.

Zdroj: SITA, Sala.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM