Zlatica Gregorová Rôzne

Bitúnok v Trnovci nad Váhom nateraz nebude: Žiadosť o stavebné povolenie stopli

Nitrianska firma, ktorá chce vybudovať bitúnok v bývalej liahni moriek, dostala zamietavé stanovisko. Rozhodnutie padlo len nedávno.

Ilustračný obrázok k článku Bitúnok v Trnovci nad Váhom nateraz nebude: Žiadosť o stavebné povolenie stopli
Zdroj: TASR

Nedávno sme Vás informovali, že predmetná vec je v štádiu riešenia. Žiadosť o stavebné povolenie dostal na stôl stavebný úrad. Ten ju zamietol. Nakoniec sa bitúnok v obci nateraz zriaďovať nebude.

S výstavbou bitúnku nesúhlasilo množstvo Trnovčanov. Niektorí proti nemu dokonca spisovali petície. Adresovali ich priamo starostovi obce, Júliusovi Rábekovi. Aj napriek tomu, že všetky inštitúcie a organizácie, ktoré boli súčasťou stavebného konania rozhodli v prospech nitrianskej firmy, stavebný úrad žiadosť zamietol.

Ako je uvedené v Rozhodnutí z 27. 1. 2017:“…aj napriek súhlasne vydaným stanoviskám a vyjadreniam dotknutých orgánov štátnej správy a organizáciám, má za to, že realizácia daného zámeru znehodnotí ekonomickú hodnotu pozemkov v blízkosti prevádzky a tým by obec nedokázala zabezpečiť správnu koncepciu rozvoja jednotlivých oblastí života…“

Dôvodom k zamietavému stanovisku je i predpokladaná výstavba rodinných domov v bezprostrednej blízkosti plánovaného bitúnku. Opýtali sme sa starostu obce, či v tomto prípade zavážili spomínané petície občanov. Július Rábek nám odpovedal: „Nie, petície nezavážili, rozhodol stavebný úrad a teda zákon.“ Nitrianska firma má možnosť podať odvolanie. Urobiť tak môže najneskôr do 15 dní. Budú za bitúnok bojovať, alebo sa rozhodnú inak? Stanovisko firmy vám prinesieme v najbližších dňoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM