Peter Štrbo Rôzne

Bábätká sa naučia plávať rýchlejšie

Pobyt v teplej vode je novorodencovi príjemný, lebo mu pripomína pobyt v plodovej vode, kde žil pred narodením. V Hoteli Relax INN Šoporňa sa učia detičky plávať, ponárať a budujú si základné hygienické návyky už od útleho veku pod vedením profesioná

/PR/ Od začiatku septembra majú mamičky s detičkami možnosť každý pondelok a stredu navštevovať kurz plávania detičiek v Hoteli Relax INN Šoporňa pod vedením skúsenej inštruktorky Miriam Rychnavskej. Inštruktorka s dlhoročnými skúsenosťami odporúča nastúpiť do kurzu čo najskôr. „Už po štyroch mesiacoch, keď si dieťatko vybuduje základnú imunitu, môžu mamičky so svojimi ratolesťami navštevovať tieto kurzy. Čím skôr, tým lepšie, nakoľko si dieťa v prvých mesiacoch veľmi dobre pamätá pobyt v plodovej vody a učí sa veľmi rýchlo,“ vysvetlila Miriam Rychnavská. Bábätká sa na kurze naučia základy plávania, postupne sa zlepšujú aj v potápaní a tieto hodiny strávené v bazéne blahodarne prospievajú psychomotorickému vývoju dieťaťa.

Rozvíja sa fyzická zdatnosť, odolnosť, rovnováha, zlepšuje sa koordinácia pohybov a orientačná schopnosť. Cvičenia podporujú silu a výdrž, dychovú kapacitu a čo je veľmi dôležité, vedú k upevňovaniu hygienických návykov a otužovaniu organizmu. Je to vhodná príprava k neskoršiemu zapojeniu do vodných hier a výcviku plávania rôznymi štýlmi.

„Plavecké jasličky“ ešte viac utužujú puto medzi mamičkou a dieťatkom a práve matka je veľmi dôležitým článkom pre úspešné zvládnutie tohto kurzu, lebo veľa krát je to práve ona, ktorá nemá dostatok trpezlivosti a očakáva okamžitý výsledok, na všetko však treba čas, rovnako, ako keď sa dieťa učí chodiť alebo rozprávať.

Viac Vám však už napovie videorozhovor s Miriam Rychnavskou.

Prihlásiť sa môžete na miriam_k@centrum.sk, kde získate aj bližšie informácie. Kurzy sú každý pondelok a stredu od 9:00 do 11:00 v Hoteli Relax INN Šoporňa.

Takže milé mamičky s bábätkami „šup z vody do vody“! Len 12 km od Šale.

Bábätká sa naučia plávať rýchlejšie
1
Galéria
Plavecke_jaslicky
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM