Zlatica Gregorová Krimi

Apríl v podaní mestských policajtov: Opité dievčatko (11) i pes v rozhorúčenom aute

S prebúdzajúcou sa prírodou sa akoby roztrhlo vrece s prečinmi voči verejnému poriadku v našom meste. Štatistika MsP dokazuje, že policajti mali čo robiť.

Ilustračný obrázok k článku Apríl v podaní mestských policajtov: Opité dievčatko (11) i pes v rozhorúčenom aute
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianski rebeli mali na rováši najviac prečinov v cestnej premávke. Tých bolo až 165. Ďalšie sa týkali previnení proti verejnému poriadku, bolo ich 55. Všetkých aprílových prípadov bolo 275. Mestskí policajti vyzbierali 75 pokút v hodnote 790 eur.

Uhynuté vtáctvo

Oproti iným mesiacom pribudli i vtáčie obete. Uhynuté vtáctvo našli šalianski mestskí policajti v piatich uliciach a to na Mostovej, Hornej, Nešporovej, Bernolákovej a Družstevnej.

Pozrite sa na to, čo všetko sa v apríli 2018 v Šali udialo. Záznamy nám poskytol vedúci odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy.

Žobranie v Šali

„Dňa 1.4.2018 o 17,1­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nitrianskej sa pohybuje pes bez vôdzky. Hliadka MsP psa odchytila a následne zistila, že majiteľom je 20-ročná S.T. zo Šale. Menovaná bola vyriešená pokutou 10 €,“ informuje Ján Komjáthy.

Ľahostajnosť a arogancia sa podpísali aj pod ďalší prípad. „Dňa 4.4.2018 o 01,5­5 hod. MsP zistila, že na ul. Nitrianskej močí na verejnosti 51-ročný F.K. t.č. bez ulice. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza policajný zápisník. Že žobranie sa v poslednej dobe deje i v našom meste, dokazuje nasledujúci prípad.“Dňa 5.4.2018 o 08,5­2 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. SNP neznáma osoba otravuje okoloidúcich žobraním. Hliadka MsP na mieste zistila, že sa jedná o 29-ročnú N.B. z Dunajskej Stredy. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ informuje Ján Komjáthy.

Opitá 11-tka

Problémy s alkoholom sú v evidencii mestskej polície každý mesiac. Tentoraz však išlo o maloletú, ktorá užila alkohol. „Dňa 6.4.2018 o 19,3­5 hod. sa kamerový systémom MsP zistilo, že na ul. Školskej sa podozrivo správa neznáma osoba. Hliadka MsP na mieste zistila,že sa jedná o 11-ročnú K.N. zo Šale, ktorá je podnapitom stave. Na miesto bola privolaná matka menovanej a RZP, ktorá ich previezla do NsP Galanta. Prípad odstúpený na ÚPSVaR,“ uvádza zápis Jána Komjáthyho.

Že v triedení odpadu nie je každý doma, dokazuje i ďalší záznam. „Dňa 7.4.2018 o 17,3­6 hod. hliadka MsP zistila, že na ul. Kráľovskej 41-ročný Cs.N.zo Šale vyhadzuje stavebný odpad do kontajnerov. Menovaný bol vyriešený napomenutím.“ Mestských policajtov zaujímala i nepovolená skládka. „Dňa 9.4.2018 o 14,3­6 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Hollého je založená nepovolená skládka. Hliadka MsP zistila , že skládku založil 25-ročný P.B. zo Šale. Prípad je v štádiu riešenia,“ informuje Ján Komjáthy.

Sprejoval cudzie auto

Ničenie cudzieho majetku riešili policajti v druhej polovici apríla. Ján Komjáthy to zdokumentoval takto: “Dňa 21.4.2018 o 19,0­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Bernolákovej neznáma osoba na uvedenej ulici strieka farbu na osobne auto. Hliadka MsP na mieste zistila, že sa jedná o 43-ročného K.S. zo Šale. Menovaný prácu ukončil a hliadkou MsP bol vyriešený napomenutím.“

Zvieratá v hlavnej úlohe

Nepochopiteľný čin sa odohral v našom meste o deň neskôr. Prečinu sa dopustila cudzinka. „Dňa 22.4.2018 o 10,2­6 hod. MsP zistila, že na ul. Pažitnej 37-ročná A.F. z Rakúska nechala svojho psa v uzamknutom aute priamo na slnku. Menovaná bola vyriešená napomenutím.“ Naopak kurióznu situáciu riešili policajti podľa Jána Komjáthyho o 2 dni neskôr. „Dňa 24.4.2018 o 11,0­0 hod. bola na MsP nahlásené, že na ul. Pažitnej majú hada v o dvore. Hliadka MsP na mieste hada odchytila a vypustila v priestoroch Vá­hu.“

Zrejme nevšímavosť sa podpísala pod zápis Jána Komjáthyho. „Dňa 24.4.2018 o 15,1­0 hod. 38-ročný Z.P. z Košút priniesol na MsP 6-ročného M.B. zo Šale ktorého našiel na kruhovom objazde v Galante smerom na Šalu. Hliadka MsP oznámila udalosť na OOPZ Šaľa, OOPZ Galanta a MsP Galanta. Pre menovaného prišla jeho matka 45-ročná J.B. zo Šale.“

Štatistika apríl 2018

NÁZOV PRIESTUPKU POČET

O cestnej premávke 165
Verejný poriadok 55
Iné prípady 24
Podmienky držania psov 21
Proti majetku 4
Všetky VZN 3
Občianske spolunažívanie 3
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM