Zlatica Gregorová Rôzne

ANKETA: Horúčavy nás tešia aj trápia. Ako sa osviežujú Šaľania?

Leto je v plnom prúde a každý z nás si ho užíva po svojom. Čo však robiť, ak sa teplomer šplhá nad tridsiatku?

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Horúčavy nás tešia aj trápia. Ako sa osviežujú Šaľania?
Foto: Zlatica Gregorová

Niekto dáva prednosť vode, iný putovaniu po krajine a návšteve našich závideniahodných kultúrnych a historických pamiatok. Počasie býva rôzne, v teple je však každá činnosť namahávejšia. Čo pomáha vám a ako sa v sparných dňoch osviežujete? A vôbec, máte radi leto? Opýtali sme sa činovníkov šalianskeho života.

NAŠA LETNÁ ANKETA

V dovolenkovo – pracovnom móde nám prezradili svoje letné tajomstvá. Respondentmi našej ankety boli Katarína Gáborová, Janka Gregušová, Veronika, Bohumil Kadúc a Miroslav Políček.

Prvá otázka bola „Máte radi leto?“ a tou druhou sme zisťovali aký je „Môj skvelý tip na osvieženie v horúcich dňoch?

  • Kultúrnička Katka nám prezradila, že „počas tejto dovolenky som veľmi nevytiahla päty z domu. Počas horúčav nevyliezam von. Veľmi teplé počasie naozaj nemusím.“ A Katkin tip na osvieženie? „Mne najviac pomáha zmrzlina a minerálka.“
  • Šalianske mamičky v našej ankete zastúpila Janka. Na otázku či má rada leto, povedala áno. Jankiným osviežovacím tipom je zaručene „kúpalisko a voda. Taktiež aj zmrzlina. Patríme k pravidelným zákazníkom šalianskych zmrzlinárov :),“ dodáva so smiechom. Jej studeným favoritom je jogurtová zmrzlina.
  • Tanečný vedúci Bohumil má leto veľmi rád. „V časoch horúčav aj v tropických dňoch sa osviežujem najmä ľadovou pochúťkou – zmrzlinou," hovorí. Podľa jeho slov uprednostňuje akýkoľvek druh, najviac však obľubuje ovocnú príchuť.
  • Kultúrnička Veronika má leto veľmi rada. „Keďže pracovný čas trávim v chladnejšom prostredí, teplu sa teším. Osviežim sa najmä zmrzlinou ale aj vychladeným melónom,“ hovorí. Veronika rada polieva záhradu a ak zafúka vetrík, často je osviežená vodou v okamžiku. Inokedy rada trávi čas na prechádzkach pri Váhu so svojimi havkáčmi. Tam si rada namočí nohy a ochladí sa, keď potrebuje.
  • Úradník Miroslav leto priam zbožňuje. Ako prezradil pre náš portál, miluje leto. „Rád trávi čas kúpaním sa na kúpalisku alebo aj vo Váhu,“ informuje nás. Jeho tip na dokonalé letné osvieženie je „piť viacej vody. To mi najviac pomáha.“ Zmrzlina u neho nevedie letnú hitparádu, zato si však cez víkend dopraje niekedy aj letný drink.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM